ΑΜΥΝΑ

Δεκατέσσερις παραβιάσεις από τουρκικό αεροσκάφος

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 13 Δεκεμβρίου 2018, 19:00 / Ανανεώθηκε 13 Δεκεμβρίου 2018, 19:59
Δεκατέσσερις παραβιάσεις από τουρκικό αεροσκάφος
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόκειται για κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου CN-235

Το πόσο … «επιστημονικά» κάνουν οι Τούρκοι τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο μπορεί να καταδειχτεί αν απλώς δει κάποιος τη σημερινή αριθμητική προκλητικότητά τους όπου με ένα μόνο αεροσκάφος πέτυχαν αυτό που ήθελαν, δηλαδή, την καταγραφή των «ιχνών» που θέλουν για να υποστηρίζουν τις έκνομες θέσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων τύπου CN-235 πραγματοποίησε μία παράβαση των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και 14 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

«Το ανωτέρω αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», όπως σημειώνει το ΓΕΕΘΑ.

Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο, μοναδικό, αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας εισήλθε στο FIR Αθηνών στο Βόρειο Αιγαίο και μετά πετώντας «ευθεία και οριζόντια» πτήση από βορρά  προς νότο, μπαινόβγαινε κατά το δοκούν στον ΕΕΧ, συνολικώς 14 φορές, προτού εξέλθει πάλι από το σημείο περίπου που είχε μπει, κάνοντας των εθνικό εναέριο χώρο … «σουβλάκι» κατά την αεροπορική αργκώ!