ΑΜΥΝΑ

Η επέτειος των 20 ετών του Σώματος Έρευνας – Πληροφορικής του ΓΕΣ τιμήθηκε με Ημερίδα στη ΣΣΕ

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 16 Δεκεμβρίου 2018, 16:00 / Ανανεώθηκε 16 Δεκεμβρίου 2018, 16:15
Η επέτειος των 20 ετών του Σώματος Έρευνας – Πληροφορικής του ΓΕΣ τιμήθηκε με Ημερίδα στη ΣΣΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την αντίστοιχη Διεύθυνση Έρευνας και Πληροφορικής (ΔΕΠΛΗ)] του ΓΕΣ, με στόχο να παρουσιάσει το εύρος της καινοτόμου δράσεώς της όλη αυτή την 20ετία.

Ημερίδα με θέμα «Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής: 20 Χρόνια Προσφοράς στον Ελληνικό Στρατό» πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) στη Βάρη Αττικής παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αλκ.Στεφανή.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την αντίστοιχη Διεύθυνση Έρευνας και Πληροφορικής (ΔΕΠΛΗ)] του ΓΕΣ, με στόχο να παρουσιάσει το εύρος της καινοτόμου δράσεώς της όλη αυτή την 20ετία.

Το Σώμα Έρευνας Πληροφορικής (ΣΕΠ) ξεκίνησε τη λειτουργία του στις  31 Μαρτίου 1998, προερχόμενο από το Όπλο των Διαβιβάσεων, έχοντας ως αποστολή την επαύξηση της μαχητικής ισχύος του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), στην ειρήνη και στον πόλεμο, με τη συνεχή αξιοποίηση συστημάτων διοικήσεως και ελέγχου, την επιχειρησιακή έρευνα, την πληροφορική και την εφαρμοσμένη τεχνολογική έρευνα.

Το ΣΕΠ δεν υποστηρίζει απλά, αλλά διεξάγει επιχειρήσεις κυβερνοάμυνας, δίνοντας μάχη για την πληροφορία, στο πλαίσιο ενός και ταχέως
μεταβαλλόμενου ψηφιακού περιβάλλοντος, τα τελευταία 20 χρόνια.

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδος κήρυξε ο Α/ΓΕΣ, ο οποίος στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, έθεσε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων, ώστε να  παραμείνει το ΣΕΠ ένας από τους βασικούς πολλαπλασιαστές ισχύος του ΣΞ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση, συμμετείχαν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητος και καθηγητές Πανεπιστημίων, οι οποίοι ανέπτυξαν τα ακόλουθα θέματα:
-«Υπολογιστική νέφους και ακροδικτύου: Προηγμένες εφαρμογές στις  Ένοπλες Δυνάμεις», με ομιλητή τον καθηγητή στο Εθνικό Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευστάθιο Χατζηευθυμιάδη.

-«Εκπαίδευση και επαυξημένη πραγματικότητα», με ομιλητή τον καθηγητή  στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Λάζαρο Μεράκο.

-«Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο», με ομιλητή τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Κωνσταντίνο Λαμπρινουδάκη.

-«Η συμβολή των νέων τεχνολογιών στη δημιουργία ενός νέου παιδαγωγικού μοντέλου: Η περίπτωση της σύγχρονης και της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης σε συνδυασμό με την εικονική και ψηφιακή μάθηση», με ομιλητή τον καθηγητή στο Διεθνές Τηλεματικό Πανεπιστήμιο UNINETTUNO, Κυριάκο Κουβελιώτη.

-«Τεχνητή νοημοσύνη: Εφαρμογές, όρια και προσδοκίες», με ομιλητή τον καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Βλαχάβα.

Την ημερίδα παρακολούθησαν αντιπροσωπείες στελεχών των Διευθύνσεων και επιτελικών φορέων του ΓΕΣ, μειζόνων διοικήσεων, μειζόνων σχηματισμών, σχολών και κέντρων εκπαιδεύσεως της Φρουράς Αττικής, εκπρόσωποι φορέων  του ΥΠΕΘΑ, ανώτατοι εν αποστρατεία αξιωματικοί, καθώς επίσης εκπρόσωποι  - μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και μεγάλων εταιρειών πληροφορικής.