ΑΜΥΝΑ

Ο Αντιναύαρχος Ν. Τσούνης τίμησε 14 στελέχη του ΠΝ για την πολύτιμη προσφορά τους

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 18 Δεκεμβρίου 2018, 13:00 / Ανανεώθηκε 18 Δεκεμβρίου 2018, 13:32
Ο Αντιναύαρχος Ν. Τσούνης τίμησε 14 στελέχη του ΠΝ για την πολύτιμη προσφορά τους
Facebook Twitter Whatsapp

Με την «Επιβράβευση Αριστείας - Εξαίρετων Πράξεων», για την προσφορά τους προς το κοινωνικό σύνολο.

Συνολικώς 14 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, από το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του, τιμήθηκαν από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ με την «Επιβράβευση Αριστείας - Εξαίρετων Πράξεων», για την προσφορά τους προς το κοινωνικό σύνολο και για τις πράξεις τους προς όφελος της υπηρεσίας, όπως σημειώνεται στο σχετικό αιτιολογικό.

Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός ΓΕΝ επέδωσε την «Επιβράβευση Αριστείας - Εξαίρετων Πράξεων» στα ακόλουθα στελέχη του ΠΝ:

-Στο πλήρωμα του ελικοπτέρου Sikorsky S-70B “Aegean Hawk” («ΠΝ-59») αποτελούμενο από τους Πλωτάρχη Κοσμά Δράκο ΠΝ κυβερνήτη, Υποπλοίαρχο Μάριο Κουλακιώτη ΠΝ συγκυβερνήτη, Ανθυποπλοίαρχο Χρήστο Ιορδανίδη ΠΝ, - Σημαιοφόρο Γεώργιο Μουρίκη ΠΝ και Αρχικελευστή Κωνσταντίνο Πανταζή, «διότι τις πρωινές ώρες της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2017 εκτέλεσε και έφερε εις πέρας με επιτυχία, υπό αντίξοες συνθήκες, αποστολή εντοπισμού, περισυλλογής και διάσωσης 2 αγνοούμενων αλιέων».

-Στους Πλωτάρχη Κωνσταντίνο Θεοδοσάκη ΠΝ και Υποπλοίαρχο Βασίλειο Καρκαλέτση ΠΝ, οι οποίοι υπηρετούν στο ΓΕΝ, «διότι ως ομάδα εργασίας με ιδία πρωτοβουλία, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό ολοκλήρωσαν επιτυχώς την ανάπτυξη και δοκιμή εξειδικευμένων ψηφιακών εφαρμογών κατάλληλων για χρήση από προσωπικό των κέντρων Επιχειρήσεων».

-Στους Υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Μεντζέλο ΠΝ, ο οποίος υπηρετεί στην κανονιοφόρο Κ/Φ «ΤΟΛΜΗ», «διότι με ατομική του πρωτοβουλία, υψηλή ευσυνειδησία και επαγγελματισμό προέβη στη σύνταξη εμπεριστατωμένης ναυπηγικής μελέτης με σκοπό την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των πλοίων ομοίου τύπου».

-Στον Κελευστή Αντώνιο Θώδο ΠΝ, ο οποίος υπηρετεί στην πυραυλάκατο ΤΠΚ «ΔΑΝΙΟΛΟΣ», «διότι παράλληλα με τα καθήκοντά του και με ατομική του πρωτοβουλία, συστηματική προσπάθεια, ευσυνειδησία και επαγγελματισμό προέβη στην οργάνωση, σχεδίαση και υλοποίηση με επιτυχία εξειδικευμένης ηλεκτρονικής εφαρμογής που συντελεί στην βελτίωση της αυτοεπισκευαστικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων της διοίκησης Ταχέων Σκαφών».

-Στον Αντιπλοίαρχο ε.α. Γεώργιο Βασιλάκη ΠΝ, «διότι στο πλαίσιο του θεσμού της εθελοντικής εργασίας συναδέλφων του ΠΝ σε αποστρατεία, συνδράμει στο έργο της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού (ΥΙΝ) που αφορά στη ψηφιοποίηση του ιστορικού της αρχείου και στην ανάδειξή του προς το κοινό με αποτέλεσμα την ανάδειξη του θεσμού και την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων προς όφελος της Υπηρεσίας».

-Στους Καθηγητή Νικόλαο Μελανίτη, διευθυντή του τομέα Εφαρμοσμένης Μηχανικής και Ναυτικών Υλικών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Επίκουρο Καθηγητή Δημήτριο Κάραλη, διευθυντή του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Ναυτικών Υλικών της ΣΝΔ, Υποναύαρχο ε.α. Παναγιώτη Αντωνάκο ΠΝ, μέλος του Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΕΔΙΠ) του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Ναυτικών Υλικών της ΣΝΔ, Ιωάννη Γιαννούλη, μέλος ΕΕΔΙΠ του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Ναυτικών Υλικών της ΣΝΔ, «διότι εξέδωσαν μελέτη αντοχής και αστοχίας κρίσιμων ναυτικών υλικών επ’ ωφελεία τύπων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού με σκοπό την επαύξηση της ασφάλειας του προσωπικού και του υλικού».

Συγχαρητήρια στους τιμηθέντες και είναι προφανές ότι το ΠΝ και κατ’ επέκταση ο Έλληνας φορολογούμενος, «γλύτωσαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ από τη δουλειά αυτή των στελεχών του Κλάδου, που την πρόσφεραν στο Όπλο που αγαπούν και υπηρετούν για δεκαετίες».