ΑΜΥΝΑ

Οι στρατεύσιμοι καλούνται να καταθέσουν το δελτίο απογραφής τους

Δημοσίευση 18 Δεκεμβρίου 2018, 17:00 / Ανανεώθηκε 18 Δεκεμβρίου 2018, 17:56
Οι στρατεύσιμοι καλούνται να καταθέσουν το δελτίο απογραφής τους
Facebook Twitter Whatsapp

Τι αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο του ΓΕΕΘΑ

Οι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2022, δηλαδή οι γεννημένοι το 2001, καλούνται να καταθέσουν το δελτίο απογραφής τους, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 (από 2 Ιανουαρίου έως και 1 Απριλίου 2019) στις κατά τόπους στρατολογικές υπηρεσίες ή στα Κέντρα Εξυπηρετήσεως Πολιτών (ΚΕΠ) ή στις αρμόδιες ελληνικές προξενικές αρχές του τόπου διαμονής τους, όσοι διαμένουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με σημερινό ενημερωτικό του ΓΕΕΘΑ.

Σε αυτό τονίζονται ακόμα τα εξής: «Οι στρατεύσιμοι κατά την προσέλευση τους στις υπηρεσίες, θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσουν πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα των παρακάτω δικαιολογητικών:

---Δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή ελληνικού διαβατηρίου.

---Βεβαίωσης απόδοσης ΑΦΜ η οποία εκδίδεται από την αρμόδια ΔΟΥ.

---Βεβαίωσης ΑΜΚΑ, η οποία εκδίδεται από το δικτυακό τόπο www.amka.gr

Εφόσον οι στρατεύσιμοι έχουν προβλήματα υγείας, για τα οποία πιθανολογείται η ακαταλληλότητα για στράτευση, μπορούν να υποβάλλουν ιατρικές γνωματεύσεις ή βεβαιώσεις, στις οποίες θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθησή τους.

Ειδικά, οι διαμένοντες στο εξωτερικό, εφόσον δε διαθέτουν κάποιο από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, θα πρέπει να προσκομίσουν επίσημα ξενόγλωσσα έγγραφα απόδειξης της ταυτοπροσωπίας τους.

Επίσης, οι στρατεύσιμοι, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους, οφείλουν να γνωστοποιούν υποχρεωτικά κατά την κατάθεση του δελτίου απογραφής, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου (Ε-mail).

Για οποιαδήποτε ερωτήματα ή επιπρόσθετες πληροφορίες οι στρατεύσιμοι μπορούν να απευθύνονται στις συγκεκριμένες υπηρεσίες».