ΑΜΥΝΑ

Τα Θεοφάνεια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 6 Ιανουαρίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 6 Ιανουαρίου 2019, 22:05
Τα Θεοφάνεια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων
Facebook Twitter Whatsapp

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν στην τελετή αγιασμού των υδάτων στη Σαμοθράκη, ο Αν. Υπουργός Εθνικής Αμύνης Π. Ρήγας και ο Αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χ. Χριστοδούλου.

Στα τέσσερα σημεία της Ελλάδος βρέθηκε σήμερα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των Ενόπλων Δυνάμεων συνοδεύοντας επισήμους και εκπροσωπώντας έτσι τις Ένοπλες Δυνάμεις στη μεγάλη θρησκευτική εορτή των Θεοφανείων και της τελετής του αγιασμού των Υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συνόδευσαν σήμερα στην τελετή αγιασμού των υδάτων στη νήσο Σαμοθράκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Παναγιώτης Ρήγας και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συνοδεύοντας τον Προέδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, παρέστη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο πλαίσιο εορτασμού των Θεοφανίων, στη Σύρο.

Στον κεντρικό - ως είθισται - εορτασμό της ημέρας στο λιμάνι του Πειραιώς οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν εντυπωσιακή συμμετοχή, αφού εκπροσωπήθηκαν από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, ενώ για την οργάνωση και τη διεξαγωγή της τελετής από το Πολεμικό Ναυτικό διατέθηκαν τα ναρκοθηρευτικά «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», «ΕΥΡΩΠΗ» και «ΚΑΛΥΨΩ». Όπως είθισται τα τελευταία χρόνια στον Πειραιά για τον Σταυρό έπεσαν παλαιοί βατραχάνθρωποι, μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Στην τελετή στον Πειραιά παρέστη επίσης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης.

Τέλος, σήμερα, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη στον εορτασμό των Θεοφανείων, στη Χαλκίδα, όπου παραβρέθηκαν οι πολιτειακές και θρησκευτικές αρχές του νομού, ο Περιφερειάρχης Στερεαάς Ελλάδος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγος Ιωάννης Σουρβάς, αντιπροσωπεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς επίσης και πλήθος πιστών.