ΑΜΥΝΑ

Υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες σε τέσσερις δομές φιλοξενίας των ΕΔ

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2019, 17:43
Υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες σε τέσσερις δομές φιλοξενίας των ΕΔ
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόκειται για τις δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Διαβατών και Λέρου

Μία ελάχιστη μείωση του αριθμού των προσφύγων/μεταναστών που φιλοξενούνται στις δομές που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, με ταυτόχρονη αύξηση όμως αυξήθηκαν σε 4 οι αντίστοιχες δομές όπου φιλοξενούνται υπεράριθμοι πρόσφυγες/μετανάστες, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από αυτό, πριν από λίγη ώρα.

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς, μειώθηκαν  κατά 77 άτομα οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν στις 30 δομές φιλοξενίας, που διαχειρίζονται οι ΕΔ, σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό της περασμένης Πέμπτης.

Συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, χθες καταγράφηκαν 27.491  άτομα έναντι 27.568 ατόμων της περασμένης Πέμπτης, ενώ η δυνατότητα φιλοξενίας των 30 δομών που διαχειρίζονται οι ΕΔ παραμένει στα 26.273  άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Διαβατών και Λέρου έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες συμφώνως με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς. Η νέα δομή όπου διαμένουν τώρα υπεράριθμοι πρόσφυγες/μετανάστες, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, είναι αυτή στη Λέρο.

Συνολικώς, οι τρεις κλάδοι των ΕΔ παρείχαν 13.110 μερίδες φαγητού από τις οποίες οι 437 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας, οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους.

Τέλος, για την υγειονομική κάλυψη των  προσφύγων/μεταναστών, οι οποίοι φιλοξενούνται στις δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι ΕΔ, διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και από τους 3 Κλάδους αυτών.