ΑΜΥΝΑ

Διάλεξη του Καθηγητή του ΜΙΤ Κ.Δασκαλάκη στο ΓΕΕΘΑ

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2019, 18:36
Διάλεξη του Καθηγητή του ΜΙΤ Κ.Δασκαλάκη στο ΓΕΕΘΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Με θέμα «Πώς η Επιστήμη των Υπολογιστών Αλλάζει τον Κόσμο Γύρω μας»

Διάλεξη με θέμα «Πώς η Επιστήμη των Υπολογιστών Αλλάζει τον Κόσμο Γύρω μας», πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΕΘΑ από τον διαπρεπή Έλληνα Καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών Δρ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, στο φημισμένο MIT (Massachusetts Institute of Technology) των ΗΠΑ.

Την διάλεξη παρακολούθησαν στελέχη όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ των οποίων ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος ΠΝ, ο Επιτελάρχης ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημήτριος Χριστόπουλος και άλλοι.

Ο διαπρεπής Έλληνας Καθηγητής του ΜΙΤ έγινε δεκτός από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, στο γραφείο του τελευταίου στο Επιτελείο, με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα εκπαιδεύσεως και υπολογιστών ενώ του επιδόθηκε και το αναμνηστικό του Α/ΓΕΕΘΑ.

Ο Καθηγητής Δρ.Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, συμφώνως με τον ιστότοπο wikipedia.org, γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1981 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε, τέλειωσε το Βαρβάκειο Λύκειο και σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ της Αθήνας. Ως προπτυχιακός φοιτητής, τελείωσε όλα τα μαθήματα εκτός από ένα με τον ανώτατο βαθμό (Άριστα), κάτι που δεν είχε συμβεί μέχρι τότε στην ιστορία του ΕΜΠ. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο φημισμένο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας. Σήμερα είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του φημισμένου Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του ΜΙΤ. Το 2018 διακρίθηκε με το Βραβείο Νεβάνλινα από τη Διεθνή Ένωση Μαθηματικών, ενώ την ίδια χρονιά τιμήθηκε και με το Βραβείο “Simons Foundation Investigator Award”, που δίνετε σε «κορυφαίους επιστήμονες στα πιο παραγωγικά τους χρόνια», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς.