ΑΜΥΝΑ

Αξιοποίηση του συστήματος ηλεκτρονικής διαχειριστής εγγράφων του ΓΕΑ από την Περιφέρεια Αττικής

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2019, 20:38
Αξιοποίηση του συστήματος ηλεκτρονικής διαχειριστής εγγράφων του ΓΕΑ από την Περιφέρεια Αττικής
Facebook Twitter Whatsapp

Είναι ο πρώτος αυτοδιοικητικό φορέα, ο οποίος αξιοποιεί τη δυνατότητα αυτή

Με την υπογραφή ενός τριμερούς Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Αττικής επισημοποιήθηκε σήμερα η εισαγωγή του νέου πληροφοριακού συστήματος του ΓΕΑ «Ίριδα» στην περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της βελτιώσεως της λειτουργίας της και εμμέσως των παρεχόμενων από αυτήν υπηρεσιών προς τον πολίτη. Μια πρωτοβουλία που αναμένεται να ξεκινήσει λίαν συντόμως.

Το προαναφερθέν Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφτηκε από τον Υπαρχηγό ΓΕΑ Υποπτέραρχο (Ι) Συμεών-Χαράλαμπο Ψιμούλη, τον Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής Παναγιώτη Αθανασιάδη.

«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η εισαγωγή του πληροφοριακού συστήματος ‘Ίριδα’ και σε άλλους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσεως (ΟΤΑ) πρώτου και δεύτερου βαθμού και σε εποπτευόμενους από το υπουργείο μας φορείς, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον», ανακοίνωσε – μεταξύ άλλων - ο ΓΓ/ΥΠΕΣ Κ.Πουλάκης, αφού προηγουμένως ευχαρίστησε το ΓΕΑ για τη μεταξύ τους συνεργασία.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Π.Αθανασιάδης χαρακτήρισε την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας «μία ευκαιρία να αναδειχθεί η σημαντική και σοβαρή δουλειά που γίνεται από το προσωπικό φορέων του δημοσίου και κινείται στον αντίποδα εδραιώμενων για αυτό αντιλήψεων», τόνισε χαρακτηριστικώς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής διαχειρίσεως εγγράφων «Ίριδα», που υιοθετήθηκε για τη λειτουργία των υπηρεσιών της από την Περιφέρεια Αττικής, την καθιστά τον πρώτο αυτοδιοικητικό φορέα, ο οποίος αξιοποιεί τη δυνατότητα αυτή, υλοποιώντας έτσι μία στρατηγική συνεργασία που ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο μεταξύ του ΥΠΕΣ και του ΓΕΑ, που έχει αναπτύξει με δικά του μέσα και προσωπικό αποκλειστικώς το σύστημα αυτό.