ΑΜΥΝΑ

Επίσημη πρόσκληση Ακάρ σε Αποστολάκη για επίσκεψη στην Τουρκία

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 30 Ιανουαρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 1 Φεβρουαρίου 2019, 14:20
Επίσημη πρόσκληση Ακάρ σε Αποστολάκη για επίσκεψη στην Τουρκία
Facebook Twitter Whatsapp

Επιστολή του Τουρκού υπουργού Άμυνας στον Έλληνα ομόλογό του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιβεβαίωσε το ΓΕΕΘΑ ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Έλληνα ομόλογο του Ευάγγελο Αποστολάκη για την ανάληψη των καθηκόντων του. Μάλιστα μέσα σε αυτή την επιστολή υπάρχει και η πρόσκληση να επισκεφτεί την Τουρκία.

Χθες το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας «Anadolu», με μεσημεριανό του τηλεγράφημα, υποστήριζε ότι ο Τούρκος ΥΠΑΜ και πρώην Γενικός Επιτελάρχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός ε.α. Χαλουσί Ακάρ έχει αποστείλει συγχαρητήρια επιστολή προς τον Έλληνα ομόλογό του, επί τη αναλήψει των νέων του – πολιτικών πλέον – καθηκόντων στην οποία – συμφώνως πάντα με το «Ανατολού» - εξέφραζε τη «μεγάλη του χαρά» για την εξέλιξη αυτή, ευχόμενος επίσης «επιτυχία στο έργο του», τασσόμενος «υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών».

Επίσης, όπως υποστήριζαν οι Τούρκοι στην επιστολή αυτή υπήρχε και πρόσκληση του Τούρκου ΥΠΑΜ προς τον Έλληνα ομόλογό του να επισκεφθεί επίσημα την Άγκυρα, κάτι που επιβεβαιώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται παράλληλα πως την Τρίτη οριστικοποιήθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί την Τουρκία την επόμενη Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, και θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπουλη.