ΑΜΥΝΑ

Αποστολάκης: Οι ΕΔ είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την πατρίδα έναντι οιασδήποτε απειλής

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 10 Φεβρουαρίου 2019, 19:33
Αποστολάκης: Οι ΕΔ είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την πατρίδα έναντι οιασδήποτε απειλής
Facebook Twitter Whatsapp

Το μήνυμα του υπουργού Άμυνας από την Κρήτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και θα παραμείνουν έτοιμες να υπερασπιστούν την πατρίδα μας έναντι οιασδήποτε απειλής, με αυτοθυσία, όπως οι ηρωικοί Κρήτες αγωνιστές» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας σήμερα ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως, σε εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο Ακρωτήριο Χανίων, για την επέτειο του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου Ακρωτηρίου, όπου και κατέθεσε στεφάνι.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο ΥΕΘΑ, μεταξύ άλλων, ανέδειξε την ιστορική σημασία της κρητικής επανάστασης του 1897, τονίζοντας την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση των ηρωικών Κρητών, οι οποίοι υπερασπίστηκαν το ύψιστο ιδανικό της ελευθερίας της πατρίδας μας, ενώ υπογράμμισε την ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μια περίοδο εύθραυστων γεωπολιτικών ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή μας. Επισήμανε, παράλληλα, την απαίτηση προβολής του ρόλου της Ελλάδος ως πυλώνα σταθερότητος και ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

«Ο ηρωισμός του Σπύρου Καγιαλεδάκη, ο οποίος αντικατέστησε με το ίδιο του το κορμί τον κατεστραμμένο από τις οβίδες ιστό της σημαίας του στρατοπέδου των επαναστατών, αποτελεί άλλο ένα ξεχωριστό παράδειγμα θάρρους και αντίστασης. Οι πράξεις αυτές των αγωνιστών, μας ωθούν να αναλογιζόμαστε τις δικές μας ευθύνες και το δικό μας χρέος προς την πατρίδα. Αυτός είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς όσους αυτοβούλως αγωνίστηκαν και διέθεσαν στην υπηρεσία της πατρίδας την ίδια τους τη ζωή» σημείωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στο ιστορικό γεγονός, ενώ μιλώντας για τις Ένοπλες Δυνάμεις του σήμερα τόνισε τα εξής:

«Ως Ένοπλες Δυνάμεις καλούμαστε να αποδείξουμε στην πράξη ότι εμπνεόμαστε σταθερά από τις ίδιες αξίες. Προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, σε μία περίοδο που έχουν διαμορφωθεί εύθραυστες ισορροπίες στον εγγύς ζωτικό γεωπολιτικό χώρο της Ελλάδας.  Και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το καταφέρουμε.

Στο σημείο αυτό, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και θα παραμείνουν έτοιμες να υπερασπιστούν την πατρίδα μας έναντι οιασδήποτε απειλής, με αυτοθυσία, όπως οι ηρωικοί Κρήτες αγωνιστές».

Και κατέληξε τονίζοντας ότι «…σε κρίσιμες στιγμές οφείλουμε να ζυγίζουμε τα πράγματα, να έχουμε ορθή κρίση και να είμαστε αποφασιστικοί. Ενέργειες που συμβάλλουν στη συνεννόηση και τη συνεργασία των χωρών, συμβάλλουν παράλληλα, στην ανάπτυξη και στην ευημερία, στην Οικονομία, στον Πολιτισμό, στις Επιστήμες, στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων… Εθνική και ηθική υποχρέωση όλων μας είναι να προσπαθήσουμε με συναίνεση να αγωνιστούμε για την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας, αλλά και για μια πατρίδα με αντάξιο μέλλον, ώστε η θυσία τους να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Και αυτό κάνουμε».