ΑΜΥΝΑ

Αλλαγή σκυτάλης στην ΑΣΔΕΝ

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 10 Φεβρουαρίου 2019, 20:06
Αλλαγή σκυτάλης στην ΑΣΔΕΝ
Facebook Twitter Whatsapp

Επικεφαλής αναλαμβάνει ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Δημητρόπουλος

 

 

Η τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων του Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ), που φέρει την τιμητική και ιστορική ονομασία «Αιγέας», πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο που φιλοξενεί τη διοίκηση του Σχηματισμού, στον Καρέα Αττικής. Ο μέχρι σήμερα και επί διετία πετυχημένος Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος παρέδωσε τη διοίκηση στον επίσης επί διετία υποδιοικητή του Σχηματισμού, νεοπροαχθέντα Αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεωργίου Καμπά.

Η ΑΣΔΕΝ είναι ένας μείζον Σχηματισμός του Στρατού Ξηράς που είναι υπεύθυνος για την άμυνα του Ελληνικού Αρχιπελάγους, δηλ. των νησιών του Αιγαίου, των Δωδεκανήσων, της Κρήτης κλπ.

Στην τελετή παρέστησαν, εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, 
των πολιτειακών, πολιτικών και θρησκευτικών αρχών της περιοχής, εκπρόσωποι Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων ξένων κρατών, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ και Διοικητές της ΑΣΔΕΝ, εν ενεργεία και αποστρατεία ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπρόσωποι των Ενώσεων Αποστράτων και άλλοι προσκεκλημένοι.

Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Δημητρόπουλος γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1961, στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1980 και εξήλθε το 1984 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Έχει παρακολουθήσει με επιτυχία το σύνολο των προβλεπόμενων εκπαιδεύσεων και σχολείων του Όπλου του, καθώς επίσης και το Σχολείο Βασικής Εκπαιδεύσεως Αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα της ΣΧΑΛ και το Σχολείο Καταδρομών στο ΚΕΑΠ εντασσόμενος στις Ειδικές Δυνάμεις του ΣΞ. Έχει ολοκληρώσει και το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της (τότε) ΜΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού, το Σχολείο Αρχηγών Ρίψεων στατικού ιμάντα, το Σχολείο Ελευθέρας Πτώσεως, την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Αμύνης, και είναι εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής και βατραχάνθρωπος.

Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από την ΑΣΔΕΝ, καθώς στο παρελθόν έχει διατελέσει για δύο χρόνια Υποδιοικητής του Σχηματισμού και για άλλα δύο χρόνια Επιτελάρχης του, ενώ ως Ταξίαρχος έχει διοικήσει την 80 ΑΔΤΕ στην Κω, και το 4ο ΕΤΕΘ, επίσης σε νησί του Αιγαίου. Μεταξύ των θέσεων στις οποίες έχει υπηρετήσει στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του είναι Διοικητής στη ΣΧΑΛ, σε Μοίρα Καταδρομών στην Κύπρο, στο ΚΕΕΔ, στο Σύνταγμα των Ευελπίδων και άλλες.

Είναι παντρεμένος με ένα γιο.