ΑΜΥΝΑ

Στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Αποστολάκης

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 12 Φεβρουαρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 12 Φεβρουαρίου 2019, 20:06
Στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Αποστολάκης
Facebook Twitter Whatsapp

Η κύριες εργασίες της συνόδου είναι την Τετάρτη το πρωί

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ήδη ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αποστολάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της οποίας θα έχει τέσσερις συνολικώς πολύ σημαντικές – και στοχευμένες για το σκοπό που τις θέλει – επαφές.

Η κύριες εργασίες της συνόδου είναι την Τετάρτη το πρωί και από το μεσημέρι και μετά ο ΥΕΘΑ θα έχει κατά σειρά τις ακόλουθες επιβεβαιωμένες συναντήσεις:

  • Με τον Τούρκο ομόλογό του Στρατηγό ε.α.Χαλουσί Ακάρ, με τον οποίο θα διερευνήσει τις δυνατότητες περιορισμού της εντάσεως στο Αιγαίο και καθορισμού πιθανών ημερομηνιών για την ανταλλαγή επισήμων επισκέψεων αλλήλων στις δύο πρωτεύουσες.
  • Με τον Γεν.Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ, όπου αναμένεται να συζητήσουν το θέμα της διευρύνσεως της Συμμαχίας με την προσθήκη της πΓΔΜ και τον ρόλο που μπορεί να διαδραμματίσει η Ελλάδα σε αυτήν.
  • Με τον Ανώτατο Συμμαχικό Στρατιωτικό Διοικητή Ευρώπης (SACEUR) Αμερικανό Στρατηγό Curtis M.Scaparrotti τόσο για θέματα που απασχολούν την Ελλάδα όσο και θέματα που άπτονται της παροχής εκπαιδεύσεως από μέρους μας στο στρατό της γειτονικής μας χώρας.
  • Με την Σκοπιανή ομόλογό του Ραντμίλα Σεκερίνσκα με την οποία θα «συγκεκριμενοποιήσει» όλα τα προαναφερθέντα επί μέρους θέματα σε αυτήν την πρώτη σε καθαρά διμερές επίπεδο συνάντηση των ΥΠΑΜ των δύο χωρών.

Και ενώ όλα αυτά αναμένονται αύριο στο ιδιαιτέρως φορτωμένο πρόγραμμα του Έλληνα ΥΕΘΑ, οι Τούρκοι σήμερα ήταν «ήσυχοι» στο Αιγαίο και είχαν μάλλον μία «τυπική» παράνομη παρουσία, ασφαλώς για…προφανείς λόγους την παραμονή της συναντήσεως του υπουργού τους με τον δικό μας. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν δύο μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας της αεροπορία των Ναυτικών τους Δυνάμεων πραγματοποίησαν δύο παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.