ΑΜΥΝΑ

Στον Πειραιά τρία ΝΑΤΟϊκά πλοία

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 15 Φεβρουαρίου 2019, 18:30
Στον Πειραιά τρία ΝΑΤΟϊκά πλοία
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόκειται για την Ολλανδική φρεγάτα HNLMS Evertsen (F-805),την Καναδέζικη φρεγάτα HMCS Toronto (FFH-333) και την Ισπανική φρεγάτα ESPS Santa Maria (F-81)

Ολιγοήμερη επίσκεψη «καλής θελήσεως», ουσιαστικώς για την ανάπαυση των πληρωμάτων και ανεφοδιασμό των σκαφών, πραγματοποιούν από σήμερα στο λιμάνι του Πειραιώς, τρία πολεμικά πλοία της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης του ΝΑΤΟ SNMG2, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια επιχειρεί στο Αιγαίο κατ’ εντολή της Συμμαχίας για την αποτροπή/περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από τις τουρκικές ακτές προς τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Πρόκειται για την Ολλανδική φρεγάτα HNLMS “Evertsen” (F-805),την Καναδέζικη φρεγάτα HMCS “Toronto” (FFH-333) και την Ισπανική φρεγάτα ESPS “Santa Maria” (F-81), ενώ επικεφαλής της προαναφερθείσης ναυτικής δυνάμεως είναι ο Ολλανδός Αρχιπλοίαρχος Boudewijn G.F.M. Boots RNLN, ο οποίος σήμερα αμέσως μετά τον κατάπλου των πλοίων του στον Πειραιά, επισκέφτηκε εθιμοτυπικώς το Δημαρχείο της πόλεως, όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιο Δαβάκη και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου.

Τον Ολλανδό Διοικητή συνόδευαν ο Υποδιοικητή της SNMG2 Αντιπλοίαρχο Sjoerd Feenstra Κυβερνήτη του πλοίου HNLMS “Evertsen”, καθώς και τον Αντιπλοίαρχο Martin Fluet κυβερνήτη του HMCS “TORONTO”, καθώς και αξιωματικοί του Επιτελείου της Δυνάμεως.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Γ. Δαβάκης δήλωσε ότι για ακόμη μια χρονιά, η Διοίκηση της Ναυτική ΝΑΤΟϊκής Δύναμης έκανε την τιμή και επισκέφθηκε το Δημαρχείο Πειραιώς, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει στους φιλοξενούμενους αξιωματικούς για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς και την ιστορία του καθώς και την πολιτιστική ιστορία της πόλεως του Πειραιώς, καθώς το Δημοτικό Θέατρο, το στολίδι αυτό της πόλεως, φαινόταν απέναντι από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και είχε εντυπωσιάσει τους επισκέπτες του.