ΑΜΥΝΑ

Παραχωρείται στο δήμο Χανίων ενεργό στρατόπεδο της πόλης

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2019, 14:53
Παραχωρείται στο δήμο Χανίων ενεργό στρατόπεδο της πόλης
Facebook Twitter Whatsapp

H ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ

Προωθούνται οι διαδικασίες για την παραχώρηση του Στρατοπέδου «Ταξίαρχου Μαρκόπουλου Δημητρίου» στο δήμο Χανίων, μετά από σχετικές ενέργειες του υπουργείου Εθνικής Αμύνης (βλέπε ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη), μια που άλλωστε σε λίγους μήνες θα έχουμε και δημοτικές εκλογές.

Όπως έγινε γνωστό από σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, «Μετά από ενέργειες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εντάχθηκε στο φετινό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων η μετεγκατάσταση των μονάδων/υπηρεσιών του Στρατοπέδου 'Ταξίαρχου Μαρκόπουλου Δημητρίου' στο Στρατόπεδο 'Ταγματάρχη (ΠΖ) Ραπτοπούλου Αλέξανδρου΄, στα Χανιά.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, οι αρμόδιες υπηρεσίες, με μέριμνα του ΓΕΣ, θα προωθήσουν τις  απαιτούμενες ενέργειες εκπόνησης μελετών και υλοποίησης των διαγωνιστικών διαδικασιών εκτέλεσης των σχετικών έργων, ώστε το στρατόπεδο ‘’Ταξίαρχου Μαρκόπουλου Δημητρίου’’ να παραχωρηθεί στο δήμο Χανίων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα».

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση δεν επισημαίνεται τίποτα για το τι δίνει ως αντάλλαγμα ο δήμος Χανίων στο ΓΕΣ και γενικότερα στο ΥΠΕΘΑ, προκειμένου να πάρει το στρατόπεδο ολόκληρο ή τμήμα αυτού(;), όπως άλλωστε ορίζει και ο σχετικός νόμος.

Στο Στρατόπεδο «Ταξιάρχου Μαρκόπουλου Δημητρίου» αυτή τη στιγμή εδρεύει το 5ο Τάγμα Υποστηρίξεως (5ο ΤΥΠ) της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού της Κρήτης, η Στρατιωτική Μουσική της Ταξιαρχίας και το Φρουραρχείο Χανίων, ενώ στο Στρατόπεδο «Ταγματάρχη (ΠΖ) Ραπτοπούλου Αλεξάνδρου» εδρεύουν η 5η Μονάδα Επιστρατεύσεως (5 ΜΕ) και το Τάγμα Εθνοφυλακής Χανίων.