ΑΜΥΝΑ

Νέες τουρκικές παραβιάσεις και εικονικές αερομαχίες στο Αιγαίο

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 6 Μαρτίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 6 Μαρτίου 2019, 19:02
Νέες τουρκικές παραβιάσεις και εικονικές αερομαχίες στο Αιγαίο
Facebook Twitter Whatsapp

Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, σε αυξημένους ρυθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, παράλληλα με τη διεξαγόμενη μεγάλη διακλαδική τους άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία ως γνωστόν ολοκληρώνεται αύριο.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, σήμερα, 3 σχηματισμοί με 2 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και άλλη μία «τετράδα» μαχητικών του ιδίου τύπου, καθώς και 1 μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της γείτονος, συνολικώς 9 αεροσκάφη, από τα οποία 2 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 6 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και 9 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), στις περιοχές του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Σημειώθηκαν δύο «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» της Ελληνικής αεραμύνης, που απογειώνονται, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις για να τα αναχαιτίσουν.

«Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και την πάγια πρακτική» σημειώνει το ΓΕΕΘΑ.