ΑΜΥΝΑ

Σημαντική η προσφορά του στρατού Ξηράς στις αεροδιακομιδές

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 7 Μαρτίου 2019, 14:29
Σημαντική η προσφορά του στρατού Ξηράς στις αεροδιακομιδές
Facebook Twitter Whatsapp

Τα πτητικά μέσα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) εκτέλεσαν 21 αποστολές ημέρα και νύχτα για την αερομεταφορά των 31 ασθενών από νησιά του Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων.

Έντονη ήταν η κοινωνική προσφορά των πτητικών μέσων του στρατού Ξηράς και κατά το μήνα Φεβρουάριο 2019, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα πτητικά μέσα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) εκτέλεσαν 21 αποστολές ημέρα και νύχτα για την  αερομεταφορά των 31 ασθενών από νησιά του Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως σημειώνεται από το ΓΕΣ, «Τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, παρέχουν σε καθημερινή βάση τις παραπάνω υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς, χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η εμπλοκή τους στις καθημερινές πολλαπλές επιχειρησιακές τους δραστηριότητες (ασκήσεις, μεταφορά στρατευμάτων, επιτήρηση, αναγνωρίσεις, κ.λπ.)». Και πέραν από τις αντίστοιχες αποστολές που αναλαμβάνουν τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας κυρίως και δευτερευόντως του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι προαναφερθείσες αποστολές αεροδιακομιδών πραγματοποιήθηκαν κυρίως με τα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D/SD Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) και ένα ΝΗ-90, που εδρεύει μονίμως και επιχειρεί από το αεροδρόμιο της Σύρου, του 2ου ΤΕΑΣ.