ΑΜΥΝΑ

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον εορτασμό των 20 ετών από την ένταξη τριών χωρών στο ΝΑΤΟ

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 14 Μαρτίου 2019, 20:39
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον εορτασμό των 20 ετών από την ένταξη τριών χωρών στο ΝΑΤΟ
Facebook Twitter Whatsapp

Της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Τσεχίας

Τελετή για τον εορτασμό των 20 ετών από την ένταξη στο ΝΑΤΟ των τριών πρώτων χωρών του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, της Ουγγαρίας, Πολωνίας και Τσεχίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα της Κρήτης.

Στην τελετή παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, εκπροσωπώντας και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Διοικητή του ΚΕΝΑΠ Αρχιπλοίαρχο Στέλιο Κωστάλα ΠΝ, ενώ μεταξύ άλλων στην τελετή παραβρέθηκαν και οι Πρέσβεις στην Ελλάδα των τιμώμενων χωρών Ουγγαρίας, Πολωνίας και Τσεχίας, καθώς και των ΗΠΑ.

Στη διάρκεια της τελετής ο Πτέραρχος (Ι) Χριστοδούλου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, όπου τόνισε το ρόλο του ΝΑΤΟ και τη σημασία της συμμετοχής των τριών προαναφερθεισών κρατών στη Συμμαχία. Ακόμα, στο πλαίσιο της εκδηλώσεως αυτής διεξήχθη και σεμινάριο με θέμα: «Κτίζοντας την Υπερατλαντική Οικογένεια – 7- χρόνια του ΝΑΤΟ, 20 χρόνια της συμμετοχής της Πολωνίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας και της Ουγγαρίας» (“Building Transatlantic Family – 70 years of NATO, 20 Years of Membership of Poland, the Czech Republic and Hungary”).