ΑΜΥΝΑ

Αποστολάκης για τουρκικές προκλήσεις: Απέχουμε από τη ρητορική της έντασης

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 19 Μαρτίου 2019, 20:44
Αποστολάκης για τουρκικές προκλήσεις: Απέχουμε από τη ρητορική της έντασης
Facebook Twitter Whatsapp

«Η Ελλάδα παραμένει σταθερή στη θέση της για μείωση της έντασης και δεν εμπλέκεται στη ρητορική των πολιτικών της γείτονος», είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξαιρετικής σημασίας χαρακτήρισε την αυριανή συνάντηση της τριμερούς συνόδου Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ με τη συμμετοχή των ΗΠΑ στα Ιεροσόλυμα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αποστολάκης, απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα στο περιθώριο της σημερινής παρουσιάσεως του νέου νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

«Η συνάντηση είναι εξαιρετικής σημασίας μόνο και μόνο επειδή περνά ένα σοβαρό μήνυμα ότι με τις ευλογίες και συμμετοχή των ΗΠΑ η τριμερής ή η τετραμερής σχέση αναγνωρίζει το δικαίωμα της Κύπρου στα ενεργειακά θέματα» σημείωσε χαρακτηριστικώς και πρόσθεσε: «Oι σχέσεις μεταξύ των κρατών όσο πιο ενεργές καθορίζουν και τις εν δυνάμει συμμαχίες. Αν υπάρξει κοινό συμφέρον θα υπάρξει και κοινή αντιμετώπιση. Και απ’ ότι φαίνεται υπάρχει».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Τουρκίας μετά τις συναντήσεις στην Άγκυρα του Έλληνος Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τη συνάντηση των Υπουργών Εθνικής Αμύνης των δύο χωρών στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της συνόδου των ομολόγων τους στο ΝΑΤΟ, ο Ε. Αποστολάκης τόνισε ότι «Δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να λειτουργούμε με βάση τις καθημερινές δηλώσεις του κάθε υπουργού. Αν στεκόμαστε σε αυτά, δεν θα κάνουμε τίποτα». Και κατέληξε: «Η Ελλάδα παραμένει σταθερή στη θέση της για μείωση της έντασης και δεν εμπλέκεται στη ρητορική των πολιτικών της γείτονος».

Τέλος, αναφορικώς με την υπόθεση του αλεξιπτωτιστή που τραγουδούσε το «Μακεδονία Ξακουστή» ενώ πραγματοποιούσε άλμα με το αλεξίπτωτό του, ο ΥΕΘΑ διερωτήθη γιατί συνεχίζεται ο θόρυβος, ξεκαθαρίζοντας και ο ίδιος προσωπικώς ότι ουδέποτε έχει απαγορευθεί το συγκεκριμένο εμβατήριο και σημείωσε ότι η διενέργεια της εξέτασης αφορά αποκλειστικά τους κανόνες ασφαλείας. «Δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικώς.

Ασφαλώς και έχει δίκιο μόνο που δεν το σκεφτόταν αυτό, όταν πετούσε ως συγκυβερνήτης σε μονοκινητήριο ελικόπτερο ο πρώην ΥΕΘΑ πάνω από το Αιγαίο, έχοντας μέσα στο ελικόπτερο και άλλους δύο αρχηγούς, ένας εκ των οποίων ήταν ο ίδιος