ΑΜΥΝΑ

Ένας μικρός πολεμικός ναύσταθμος το λιμάνι του Πειραιά

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 14 Απριλίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 14 Απριλίου 2019, 13:28
Ένας μικρός πολεμικός ναύσταθμος το λιμάνι του Πειραιά
Facebook Twitter Whatsapp

Δείτε τα σχετικά βίντεο

Ένας μικρός πολυεθνικός «ναύσταθμος» μοιάζει από το πρωί του Σαββάτου το λιμάνι του Πειραιώς εξαιτίας της ταυτόχρονης παρουσίας σε αυτό τριών πολεμικών σκαφών, ισάριθμων πολεμικών ναυτικών, μετά το σημερινό διαδοχικό κατάπλου δύο πανίσχυρων πολεμικών σκαφών, της γαλλικής φρεγάτας τύπου FREMM “LANGUEDOC” (D-653) και του αμερικανικού πυραυλοφόρου αντιτορπιλλικού USS “MITSCHER” (DDG-57), που τα «υποδέχτηκε» στον Πειραιά το ερευνητικό-ωκεανογραφικό του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού HMS “ECHO”. Τον σημερινό κατάπλου των πολεμικών από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ κατέγραψε η κάμερα της Πειραιώτικης ιστοσελίδος pireas Piraeus και ανέβασε στο You tube. 

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε η γαλλική φρεγάτα τύπου FREMM “LANGUEDOC”, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επισκέψεως, που έχει ναυπηγηθεί το 2014 από την τότε DCNS (νυν Naval Group) στο Lorient και έχειθ ενταχθεί επιχειρησιακώς στο Γαλλικό Ναυτικό από το Μάρτιο του 2016.

Ο κατάπλους της Γαλλικής φρεγάτας χθες το πρωί στο λιμάνι του Πειραιώς.

 

Λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε και το αμερικάνικο πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό USS “MITSCHER” (DDG-57), κλάσεως Alreigh Burke, επίσης για εθιμοτυπικού χαρακτήρος επίσκεψη, το οποίο ναυπηγήθηκε το 1993 ξαθ εντάχθηκε επιχειρησιακώς στο Αμερικανικό Ναυτικό το 1994. Ο κατάπλους του αντιτορπιλικού στο λιμάνι του Πειραιώς.

Το HMS “ECHO” είναι το 9ο στη σειρά πλοίο του Royal Navy που φέρει αυτό το ελληνικό όχημα και είναι το ένα από τα δύο ερευνητικά – ωκεανογραφικά σκάφη της κλάσεώς του έχοντας ναυπηγηθεί το 2002 στα ναυπηγεία του Devon της Βρετανίας. Κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιώς στις 10 Απριλίου και θα αποπλεύσει στις 17 του μηνός.