ΑΜΥΝΑ

Δύο εικονικές αερομαχίες και 43 τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 16 Απριλίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 16 Απριλίου 2019, 20:55
Δύο εικονικές αερομαχίες και 43 τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο
Facebook Twitter Whatsapp

Τέσσερα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο με νέο μπαράζ έκνομων ενεργειών της Άγκυρας στην περιοχή, με διαδοχικές παραβιάσεις,  παραβάσεις και εμπλοκές, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα.

Πιο συγκεκριμένα και, σήμερα, 2 σχηματισμοί, από τους οποίους ένα «ζευγάρι» μαχητικών αεροσκαφών F-16, και μία «τετράδα» μαχητικών του ίδιου τύπου, καθώς και 2 μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της γείτονος, συνολικώς 8 αεροσκάφη, από τα οποία 4 ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 8 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και 43 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Από τις προαναφερθείσες παραβιάσεις του ΕΕΧ οι 11 σημειώθηκαν από τους σχηματισμούς των μαχητικών αεροσκαφών και οι υπόλοιπες 32 από τα 2 αεροσκάφη CN-235.

Συνολικώς σημειώθηκαν 2 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» της Ελληνικής αεραμύνης, που απογειώνονται, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις για να τα αναχαιτίσουν.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.