ΑΜΥΝΑ

Νέες τουρκικές παραβιάσεις και παραβάσεις στο Αιγαίο

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 24 Απριλίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2019, 15:55
Νέες τουρκικές παραβιάσεις και παραβάσεις στο Αιγαίο
Photo: AFP
Facebook Twitter Whatsapp

Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν

Μειωμένη σήμερα – σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα – η έκνομη τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο, κάτι που πιθανόν να οφείλεται και στο γεγονός της…Μεγάλης Εβδομάδος! Λέμε τώρα…

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, σήμερα, 3 σχηματισμού από τους οποίους μία «τετράδα» F-16 και 2 «ζευγάρια» μαχητικών του ίδιου τύπου, καθώς και 1 μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της γείτονος, συνολικώς 9 αεροσκάφη, από τα οποία τα 2 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 5 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και 5 παραβιάσεις – όλες από τα μαχητικά – του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Δεν σημειώθηκε καμία εμπλοκή («εικονική αερομαχία») με τα αεροσκάφη ετοιμότητος “(readiness”) της ελληνικής αεραμύνης που απογειώνονται σε τέτοιες περιπτώσεις για την αντιμετώπισή τους.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.