ΑΜΥΝΑ

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ στην Κίνα

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 30 Απριλίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 30 Απριλίου 2019, 21:51
Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ στην Κίνα
Facebook Twitter Whatsapp

Το διάστημα από 21 έως 26 Απριλίου

Ολοκληρώθηκε η πολυήμερη, επίσημη, επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας όπου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της συμπληρώσεως των 70 ετών από την ίδρυση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Ναυτικού της Κίνας, όπως είναι η επίσημη ονομασία του.

Η επίσκεψη του Έλληνος Αρχηγού πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 21 έως 26 Απριλίου 2019, κατόπιν επισήμου προσκλήσεως του Κινέζου ομολόγου του Αντιναύαρχου Shen Jinlong (PLAN).

Κατά την παραμονή του στην Κίνα και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Αρχηγός ΓΕΝ παρακολούθησε την Επιθεώρηση του κινεζικού στόλου με τιμώμενο πρόσωπο τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jiping, ενώ είχε και επίσημη συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογο του, σε καθαρώς διμερές επίπεδο.

Συμφώνως με το ΓΕΝ «Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε εγκάρδιο κλίμα και επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας με έμφαση στην επιχειρησιακή και ακαδημαϊκή εκπαίδευση», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς.

Ακόμα, ο Έλληνας Αρχηγός συμμετείχε σε Διεθνές Συμπόσιο, ως συντονιστής της θεματικής ενότητος με τίτλο «ο ρόλος των Ναυτικών στην θαλάσσια ασφάλεια σε παγκόσμια κλίμακα», ενώ στο περιθώριο του Συμποσίου είχε διμερείς συναντήσεις με ομόλογους του, χωρών αμέσου ελληνικού ενδιαφέροντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προαναφερθείσες επετειακές εκδηλώσεις συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 61 χώρες, οι 35 εκ των οποίων συμμετείχαν σε επίπεδο Αρχηγού Γενικού Επιτελείου.