ΑΜΥΝΑ

Έφτασε στον Πειραιά η Τιμία Κάρα της Αγίας Βαρβάρας

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 14 Μαΐου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 14 Μαΐου 2019, 18:12
Έφτασε στον Πειραιά η Τιμία Κάρα της Αγίας Βαρβάρας
Facebook Twitter Whatsapp

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα «Κωνσταντίνεια 2019».

Με την προσήκουσα τιμή και την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια υποδέχτηκε σήμερα το πρωί ο Πειραιάς, την Τιμία Κάρα της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα «Κωνσταντίνεια 2019».

Στην τελετή της υποδοχής που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιώς παρουσία του Μητροπολίτη της πόλεως κ.κ .Σεραφείμ, συμμετείχε εκτός των άλλων και στρατιωτικό άγημα του Στρατού Ξηράς, με άνδρες του Πυροβολικού, όπως φαίνεται και στη φωτογραφίες της τοπικής ιστοσελίδος piraeuspress.gr, καθότι – ως γνωστόν – η Αγία Βαρβάρα είναι η Προστάτις του Πυροβολικού μας.

Η Τιμία Κάρα της Μεγαλομάρτυρος Αγ.Βαρβάρας εισήλθε στο λιμάνι του Πειραιώς με σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, άγημα του οποίου ήταν και στην υποδοχή στη ξηρά, κάτω από τους συνεχείς συριγμούς των πλοίων που ναυλοχούσαν στο λιμάνι την ώρα αυτή, καθώς και μέσα από πίδακες νερού που έριχναν στον αέρα τα πυροσβεστικά σκάφη.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ήταν αυτός που παρέλαβε την Τιμία Κάρα της Αγίας Βαρβάρας από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιά π. Δανιήλ Ψωίνο, η οποία θα εκτεθεί για προσκύνημα στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δημοτικό Θέατρο, από τις 16 Μαΐου μέχρι τις 27 Μαΐου οπότε και θα αναχωρήσει μετά τον Εσπερινό. Ο ναός θα είναι ανοικτός το διάστημα αυτό για να υποδεχτεί τους προσκυνητές από τις 07:00 έως τις 13:00 καθημερινώς.