ΑΜΥΝΑ

Τι έκανε ο Βρετανός Ακόλουθος Αμύνης και…εντυπωσίασε

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 14 Μαΐου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 14 Μαΐου 2019, 20:37
Τι έκανε ο Βρετανός Ακόλουθος Αμύνης και…εντυπωσίασε
Facebook Twitter Whatsapp

Στη διάρκεια της τελετής για τους πεσόντες του Β’ παγκοσμίου πολέμου

Ένα στιγμιότυπο που προκάλεσε τρομερή – θετική – εντύπωση στους παρευρισκόμενους στην τελετή του ετήσιου Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 108 ανδρών μελών των ελληνικών υποβρυχίων που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, ήταν αυτό του Ακολούθου Αμύνης της Βρετανίας Πλοιάρχου Tim Ferns RN.

Πιο συγκεκριμένα και ενώ στη διάρκεια της τελετής από τα μεγάφωνα ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος και όλοι οι παριστάμενοι στρατιωτικοί (αλλά και πολίτες) άρχισαν να τραγουδούν σε στάση προσοχής και χαιρετώντας στρατιωτικά (οι στρατιωτικοί), τότε ο Βρετανός Πλοίαρχος άρχισε να τραγουδά και αυτός – «στεντορία τη φωνή» (δοτικές αμφότερες) τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο σε άπταιστα ελληνικά!

Ακολούθως ο ίδιος κατέθεσε στεφάνι με κόκκινες παπαρούνες – κατά τη βρετανική παράδοση – στο Μνημείο 108 πεσόντων ανδρών των ελληνικών υποβρυχίων – καθώς μεταξύ αυτών βρίσκονται και δύο Βρετανοί (αξιωματικός και υπαξιωαμτικός), οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους επιβαίνοντες σε ελληνικό υποβρύχιο που βυθίστηκε στη διάρκεια του Β’ΠΠ.

Ασφαλώς ο Πλοίαρχος εξαιρετικός αξιωματικός και με πλούσιο βιογραφικό έχει εντυπωσιάσει με τη στάση του (και όχι μόνο με τα ελληνικά του) και σε άλλες περιπτώσεις!