ΑΜΥΝΑ

Αποστολάκης: «Η δική μας επιτροπή μπορεί να χρειαστεί να πάει στην Τουρκία και βλέπουμε»

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 23 Μαΐου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 23 Μαΐου 2019, 21:50
Αποστολάκης: «Η δική μας επιτροπή μπορεί να χρειαστεί να πάει στην Τουρκία και βλέπουμε»
Facebook Twitter Whatsapp

«Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοιχτό αυτό το δίαυλο και η προσπάθεια θα είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δηλώσεις για τα Μέτρα Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) Ελλάδος – Τουρκίας, όπου προανήγγειλε ότι «Η δική μας επιτροπή μπορεί να χρειαστεί να πάει στην Τουρκία και βλέπουμε» πραγματοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αποστολάκης μετά το πέρας της επισκέψεώς του διαδοχικώς στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνος.

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ 24 ώρες αργότερα από τον Τούρκο ομόλογό του Χ. Ακάρ και τις χθεσινές δηλώσεις του για τα ΜΟΕ στους Τούρκους δημοσιογράφους, δήλωσε:

«Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοιχτό αυτό το δίαυλο και η προσπάθεια θα είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» σημείωσε για «τη συζήτηση μεταξύ των δύο Μικτών Επιτροπών από την Τουρκία και από την Ελλάδα, με αντικείμενο τη συζήτηση των υφιστάμενων ΜΟΕ, ούτως ώστε με την εφαρμογή τους να καταφέρουμε να χαμηλώσουμε την ένταση στο Αιγαίο και να σταματήσει η ανησυχία μήπως προκύψει κάποιο ατύχημα και προκληθεί κάποιο θερμό επεισόδιο ανεξέλεγκτο». 

Επισήμανε ακόμα ότι «η προσπάθεια και το πνεύμα της συζήτησης μέχρι τώρα είναι καλό», διευκρινίζοντας ότι «ασχολούμαστε με τα θέματα που έχουν σχέση με το ΥΠΕΘΑ για τα υφιστάμενα ΜΟΕ. Ό,τι άλλο κουβεντιάζεται είναι εκτός πραγματικότητας» σημείωσε χαρακτηριστικώς.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Άκαρ, ο Ε.Αποστολάκης σημείωσε ότι «μοιραζόμαστε, τουλάχιστον έτσι φαίνεται, την αγωνία να βρούμε κάποιο τρόπο να μειωθούν οι εντάσεις και τα προβλήματα».

Σε άλλο σημείο υπενθύμισε ότι «η πρώτη κίνηση που κάναμε, αφού συναντηθήκαμε, ήταν ότι αποφασίσαμε να ορίσουμε αυτές τις επιτροπές, μία από την μεριά την δική του και μία από τη δική μου. Τους δώσαμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις όπως σας είπα και προηγουμένως και ελπίζουμε ότι θα προκύψει κάποιο θετικό αποτέλεσμα».

Προανήγγειλε δε ότι «δεν είναι η τελευταία συνάντηση, οι συναντήσεις θα συνεχιστούν. Η δική μας επιτροπή μπορεί να χρειαστεί να πάει στην Τουρκία και βλέπουμε. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοιχτό αυτό το δίαυλο και η προσπάθεια θα είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».