ΑΜΥΝΑ

Νέα τουρκική NAVTEX: Ασκήσεις κοντά στο Καστελόριζο ανήμερα των εκλογών!

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2019, 12:29
Νέα τουρκική NAVTEX: Ασκήσεις κοντά στο Καστελόριζο ανήμερα των εκλογών!
Facebook Twitter Whatsapp

Με την νέα NAVTEX της Τουρκίας, δεσμεύεται για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μία εκτεταμένη περιοχή, η οποία ξεκινά από τα νότια του Καστελόριζου.

Μία περιοχή στα νότια του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δεσμεύει για ασκήσεις την Κυριακή των εκλογών, η Άγκυρα.

Με την νέα NAVTEX της Τουρκίας, δεσμεύεται για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μία εκτεταμένη περιοχή η οποία ξεκινά από τα νότια του Καστελόριζου και φτάνει αρκετά μίλια δυτικά προς τη Ρόδο.

Η NAVTEX έρχεται μία μέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δε δίστασε να απειλήσει την Κύπρο με νέο «Αττίλα». «Οι απειλές της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς. Στην Ανατολική Μεσόγειο οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα. Αν τολμήσουν, θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση, όπως στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου, παραπέμποντας σαφώς στην τουρκική εισβολή του 1974.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε προηγηθεί του υπουργού του, με δηλώσεις που έριχναν λάδι στη φωτιά. «Στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Όμως αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Άλλωστε και η "νότια Κύπρος" (Κυπριακή Δημοκρατία) δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν για τις έρευνες στην Κύπρο, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Κίνα, σύμφωνα με τη Yeni Safak.