ΑΜΥΝΑ

Πάνω από 50 παραβιάσεις και εικονικές αερομαχίες με οπλισμένα τουρκικά μαχητικά

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 5 Αυγούστου 2019, 18:50
Πάνω από 50 παραβιάσεις και εικονικές αερομαχίες με οπλισμένα τουρκικά μαχητικά
Facebook Twitter Whatsapp

Την ώρα που ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έδειχνε χάρτη με την τουρκική υφαλοκρηπίδα να φτάνει μέχρι την Κρήτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την ώρα που ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έδειχνε χάρτη με την τουρκική υφαλοκρηπίδα να φτάνει μέχρι την Κρήτη, η Άγκυρα συνέχιζε με αμείωτη ένταση τις προκλήσεις της στο Αιγαίο.

Και αυτό γιατί, σήμερα μαχητικά αεροσκάφη της γείτονος προχώρησαν σε δεκάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο. Ειδικότερα, 10 αεροσκάφη τύπου F-16 και δύο κατασκοπευτικά CN-235 προχώρησαν σε 53 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και εννέα παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Μάλιστα, έξι από τα μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες.

Προκαλεί ο Τσαβούσογλου

Την ώρα που σημειωνόταν μπαράζ παραβιάσεων, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, προέβαλε χάρτη στον οποίο εμφανιζόταν η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να φτάνει μέχρι την Κρήτη.

Μάλιστα, δήλωσε πως η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση για την Τουρκία. «Στην υφαλοκρηπίδα μας μετά το γεωτρύπανο μας το Fatih, ξεκίνησε τις εργασίες του και το Yavuz. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Επιθυμία μας είναι το δίκαιο μοίρασμα του πλούτου. Η ΕΕ η οποία είναι μια πολιτική ένωση δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν δικαστήριο. Η Κύπρος είναι εθνικό μας ζήτημα. Δεν αποκλείουμε κανένα μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού όπως και δεν επιβάλλουμε κανένα μοντέλο. Από την άλλη δεν υποστηρίζουμε να κάτσουμε στο τραπέζι μόνο για να κάτσουμε».