ΑΜΥΝΑ

Π. Καμμένος: Στρατηγικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα ο ρόλος του ΚΕΝΑΠ στη Σούδα

Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2018, 17:58 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2018, 21:00
Π. Καμμένος: Στρατηγικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα ο ρόλος του ΚΕΝΑΠ στη Σούδα
Facebook Twitter Whatsapp

Γιορτάστηκε η 10η επέτειος από τη συγκρότηση του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής

Στη στρατηγική σημασία και σπουδαιότητα που διαδραματίζει το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στην ευαίσθητη περιοχή της Κρήτης με τη γεωστρατηγική της σημασία επισήμανε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος κατά την προχθεσινή τελετή για την επέτειο της συμπληρώσεως 10 ετών από τη συγκρότηση και λειτουργία του Κέντρου το 2008!

Ένα κέντρο «το οποίο μας έχει κάνει υπερήφανους»

Ο ΥΕΘΑ, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, παρουσία και του πρέσβεως των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μετά το πέρας της τελετής με δήλωσή του αναφέρθηκε στο ρόλο του ΚΕΝΑΠ, ως ενός ΝΑΤΟϊκού Κέντρου Εκπαιδεύσεως για τη θαλάσσια ασφάλεια, «το οποίο μας έχει κάνει υπερήφανους, όπου και αν βρεθούμε σε όλον τον κόσμο, είτε σε σύμμαχες χώρες είτε σε τρίτες χώρες που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν σε αυτό το Κέντρο, που αποτελεί στολίδι της Κρήτης και της Ελλάδος», όπως τόνισε χαρακτηριστικώς.

«Είμαστε εκείνοι που τυγχάνουμε της απόλυτης εμπιστοσύνης του Ισραήλ»

Ο ίδιος, αφού αναφέρθηκε στο φαινόμενο της πειρατείας που έχει αναπτυχθεί την τελευταία 15ετία και υπήρξε η γεννεσιουργός αιτία της δημιουργίας του ΚΕΝΑΠ, στάθηκε ιδιαίτερα στο «σήμερα» σημειώνοντας τα εξής: «Σήμερα, που γιορτάζουμε τα δέκα χρόνια του ΚΕΝΑΠ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μίτσελ βρίσκεται στην Κύπρο για να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις της συνεργασίας της Exxon Mobil με την Κυπριακή Δημοκρατία. Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι η Exxon Mobil πριν λίγες ημέρες υπέγραψε και με την Ελλάδα για την αρχή της εξόρυξης του φυσικού αερίου στην περιοχή της Κρήτης, στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Ιόνιο Πέλαγος». Και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε μια περιοχή, όπου η πολιτική που έχουμε ασκήσει τα τελευταία χρόνια, πέραν της Συμμαχίας με τις διμερείς και τις τριμερείς, τετραμερείς πλέον σχέσεις προς τα νότια με το Ισραήλ, την Κύπρο και τις ΗΠΑ, με τις σχέσεις που έχουμε χτίσει με κοινές ασκήσεις με την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τα ΗΑΕ και τις άλλες αραβικές χώρες, οι οποίες έρχονται κοντά μας γιατί ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής. Την ίδια ώρα είμαστε εκείνοι που τυγχάνουμε της απόλυτης εμπιστοσύνης του Ισραήλ».

Περισσότερα από την τελετή στο lawandorder.gr