current views are: 10

5 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση11:29

Μήνυμα Καμμένου στον Ερντογάν: «Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι πειρατές του Αιγαίου»

«Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό»

Δημοσίευση 11:29’

«Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό»

Απάντηση στα όσα προκλητικά και ανιστόριτα δηλώνουν κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της Τουρκίας τις τελεταίες ημέρες, περί «πειρατών της Μεσογείου» και «γαλάζιας πατρίδας» κλπ, όπως ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Υπουργός Άμυνας (και πρώην Γενικός Επιτελάρχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων) απόστρατος Στρατηγός Χαλουσί Ακάρ, έδωσε σήμερα, με δήλωσή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Η Ελλάδα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, προστατεύει την εθνική κυριαρχία της, ζητά τη συνύπαρξη όλων κάτω από διεθνείς κανόνες, δεν προκαλεί αλλά παράλληλα και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό στα δικαιώματα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες», τόνισε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ, κληθείς να σχολιάσει τις προαναφερθείσες προκλητικές δηλώσεις των κορυφαίων πολιτικών παραγόντων της γείτονος, υπενθυμίζοντας παράλληλα  ότι τα σύνορα της Ελλάδος χερσαία, θαλάσσια εναέρια, είναι και σύνορα της ΕΕ και όταν αυτά παραβιάζονται, τότε παραβιάζονται και τα σύνορα της ΕΕ.

«Οι μόνοι που δεν  είναι πειρατές σε βάθος αιώνων είναι οι Έλληνες. Η Ελλάδα στηρίζεται πάντα στο Διεθνές Δίκαιο και στις αποφάσεις και οι πειρατές κρίνονται από το συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Όταν κατέχουν περιοχές στις οποίες έχουν εισβάλλει παρανόμως. Η Ελλάδα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, προστατεύει την εθνική κυριαρχία της, ζητά τη συνύπαρξη όλων κάτω από Διεθνείς κανόνες και αυτό θα πράξει και στο μέλλον. Η Ελλάδα δεν  προκαλεί  κανένα αλλά παράλληλα και δεν  υποχωρεί ούτε χιλιοστό στα δικαιώματα που της δίνει το Διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες. Το σύνολο της Συμμαχίας μέσω της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που παραβιάζουν, μέσα στη Συμμαχία τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο» τόνισε ο ΥΕΘΑ.

Και πρόσθεσε συστήνοντας «…προς όλες τις πλευρές  να κοιτάξουν την ευημερία των λαών η οποία θα έλθει όταν θα μπορέσουμε να εκμεταλλευθούμε όλοι , σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο, τον πλούτο που έχει κάθε χώρα. Ιδίως σε μία εποχή που η περιοχή μας γίνεται το ενεργειακό κέντρο της Μεσογείου, είτε για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων είτε για τη σύνδεση εκείνων των δρόμων της ενέργειας που θα αποτελέσουν και το μέλλον της Ευρώπης».

Ο Π. Καμμένος τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ιστοσελίδος μας περί του πως σχολιάζει την εξακολουθούμενη για 8η συνεχή ημέρα άρνηση των αλβανικών αρχών να αποδώσουν στους οικείους του για ταφή τη σωρό του Έλληνος ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έχει και Ελληνική υπηκοότητα και ο οποίος σκοτώθηκε από τις αλβανικές αρχές ασφαλείας στις 28 Οκτωβρίου στο χωριό του Βουλιαράτι, αφού διευκρίνισε ότι αυτό δεν είναι θέμα αρμοδιότητος του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, δήλωσε ότι ο σεβασμός των νεκρών είναι κάτι το οποίο πρέπει να επιδείξουν όλοι.

 

«Δεν θα αφήσουμε κανένα ληστή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντα μας»

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης της τρίτης κορβέτας της σειράς «MILGEM» στο Ναυτικό της Τουρκίας, εξεπέλυσε νέες απειλές κατά της Αθήνας και της Άγκυρας. 

Με αφορμή τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε: «Όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο δείχνουν την ανάγκη ότι πρέπει να έχουμε ισχυρό στόλο. Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο πολεμικό μας ναυτικό δείχνει και την ισχύ μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα στην ανατολική μεσόγειο να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο. Το πλοίο μας δείχνει την ισχύ μας».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε: «δεν θα αφήσουμε σε κανένα ληστή να εκμεταλλευτεί τα συμφέροντα μας στην περιοχή».

Σύμφωνα με το Dailysabah.com ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: «Δεν θα δεχθούμε προσπάθειες αρπαγής των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο μέσω του αποκλεισμού της Τουρκίας και της ‘ΤΔΒΚ’».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε, σύμφωνα με τη Yeni Safak, ότι η εξάρτηση της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας από το εξωτερικό έχει περιοριστεί στο 35% (από 80%).

Το διεθνές δίκαιο υπενθυμίζει η Αθήνα

«Ο μόνος δρόμος για την σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, που πρεσβεύει η Ελλάδα», τόνισαν αμέσως μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Ερντογάν πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. 

«Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας» ξεκαθάρισαν οι ίδιες πηγές.


σχετικα αρθρα