ΑΜΥΝΑ

Τέλος εποχής Κωσταράκου στα στρατιωτικά δρώμενα Ελλάδος και Ευρώπης

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2018, 16:32 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2018, 16:38
Τέλος εποχής Κωσταράκου στα στρατιωτικά δρώμενα Ελλάδος και Ευρώπης
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Στρατηγός Κωσταράκος επέστρεψε και πάλι στις τάξεις της εφεδρείας του στρατεύματος από την 6η Νοεμβρίου 2018

Τα καθήκοντά του παρέδωσε και επίσημα με την ολοκλήρωση της τριετούς θητείας του ως Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος στον εκλεγμένο Ιταλό διάδοχό του Στρατηγό Claudio Gratsiano.

Με την ευκαιρία αυτή ο Στρατηγός Κωσταράκος έβγαλε δύο αναμνηστικές φωτογραφίες, που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: Μία με το πολυεθνικό επιτελείο του και μία με τους Έλληνες στρατιωτικούς, από όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, που συνέδραμαν από διάφορες θέσεις για την εκτέλεση των καθηκόντων του ως Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ. 

Ο ίδιος συνόδευε τις δύο φωτογραφίες με το ακόλουθο κείμενο, με το οποίο ευχαριστούσε από καρδιάς τους Έλληνες και ξένους στενούς του συνεργάτες του: «Ολοκληρώθηκε σήμερα η τριετής θητεία μου ως Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που θεωρήθηκε απόλυτα επιτυχημένη γιατί συνετέλεσε στην σημαντική βελτίωση της εικόνας, σκοπιμότητας, και συνεισφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων της ΕΕ και συνεισέφερε εξαιρετικά στην εφαρμογή της Συνολικής Στρατηγικής της ΕΕ με την σύνταξη και έγκριση της οποίας (2016) συνέπεσε. Στο διάστημα αυτό η ΕΕ έθεσε την άμυνα και την ασφάλεια ως προτεραιότητα της. Η Στρατιωτική Επιτροπή υπήρξε απόλυτα αποτελεσματική τα τρία αυτά χρόνια και εκτέλεσε τα στρατιωτικά συμβουλευτικά της καθήκοντα με αποτελεσματικότητα που αξιολογήθηκε στο 100%. Συνετέλεσε επίσης σημαντικά στην προαγωγή και καθιέρωση της στρατιωτικής διπλωματίας σαν ένα ακόμα διπλωματικό εργαλείο της ΕΕ. Πλήρης ανάλυση υπάρχει στην Έκθεση Πεπραγμένων μου που δημοσιεύτηκε και αναρτήθηκε σε Facebook και Twitter πριν μερικές μέρες. Ευχαριστώ το ελληνικό και ξένο προσωπικό που δούλεψε μαζί μου με αποτελεσματικότητα και απόλυτη αφοσίωση στο Γραφείο και στο Επιτελείο μου και με διευκόλυνε σημαντικά στην εκτέλεση των καθηκόντων μου. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν δυνατόν. Τους ευχαριστώ από βάθους καρδιάς όπως και τους 27 ΑΓΕΕΘΑ που με ψήφισαν για τη θέση του Προέδρου τον Νοέμβριο 2014. Εύχομαι Καλή Τύχη στο διάδοχο μου Στρατηγό Claudio Gratsiano».

Αξίζει να σημειωθεί ο με Προεδρικό Διάταγμα της 30ης Οκτωβρίου 2018, και μετά από πρόταση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, ο Στρατηγός Κωσταράκος επέστρεψε και πάλι στις τάξεις της εφεδρείας του στρατεύματος από την 6η Νοεμβρίου 2018 «λόγω λήξης της θητείας αυτού σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 297/20 Φεβρουαρίου 2018 απόφαση ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου της ΕΕ».