ΑΜΥΝΑ

Τι είπε ο Π.Καμμένος στη Βουλή και τι έκανε η Τουρκία στο Αιγαίο

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2018, 19:57 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2018, 21:26
Τι είπε ο Π.Καμμένος στη Βουλή και τι έκανε η Τουρκία στο Αιγαίο
Facebook Twitter Whatsapp

Διαφοροποίηση της Άγκυρας από τη συνήθη πρακτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο σημείωσε από το βήμα της Βουλής σήμερα το πρωί, ότι οι Τούρκοι ανήμερα της εορτής του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας ζήτησαν για πρώτη φορά άδεια να εισέλθουν στο FIR Αθηνών.

Ωστόσο οι Τούρκοι συνέχισαν κανονικά τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο, όπως φαίνεται και από το ενημερωτικό σημείωμα του ΓΕΕΘΑ.

Αυτό που έκαναν οι Τούρκοι σήμερα ήταν όπως η αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της γείτονος ενημερώσει τηλεφωνικά την αντίστοιχη ελληνική για τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που θα εκτελούσαν πτήση στο Αιγαίο. Βεβαίως δεν έγινε κανένας λόγος για την κατάθεση σχεδίου πτήσεως από μέρους τους, όπως παγίως ζητά η ελληνική πλευρά, αλλά ασφαλώς η σημερινή ενέργεια των Τούρκων αποτελεί μία διαφοροποίησή τους από τη συνήθη προκλητική τους καθημερινότητα στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν και πάντα συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ, σήμερα 3 σχηματισμοί των δύο τουρκικών μαχητικών F-16 έκαστος και ένα μεμονωμένο ελικόπτερο, συνολικά 7 αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 4 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών λαο 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) από τους σχηματισμούς F-16 στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο χωρίς όμως να σημειωθεί καμία εμπλοκή.