ΑΜΥΝΑ

Τούρκος ΥΠΑΜ σε Καμμένο: Δεν αλλάζουμε τη στρατηγική μας για το FIR

Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου 2018, 15:10 / Ανανεώθηκε 9 Νοεμβρίου 2018, 15:10
Τούρκος ΥΠΑΜ σε Καμμένο: Δεν αλλάζουμε τη στρατηγική μας για το FIR
Facebook Twitter Whatsapp

Απάντηση σε όσα είπε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας στη Βουλή

Απάντηση στην αναφορά που έκανε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής ότι η Άγκυρα ζήτησε άδεια για να εισέλθουν αεροσκάφη στο FIR Αθηνών, έδωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χολουσί Ακάρ.

Ειδικότερα ο τούρκος ΥΠΑΜ σημείωσε πως «η Τουρκία δεν θα αλλάξει τη στρατηγική της σε σχέση με το FIR».

Η αναφορά αυτή έρχεται σε συνέχεια της απάντησης του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, σημείωσε: «Όπως είναι γνωστό, τόσο για τις πολιτικές όσο και για τις στρατιωτικές πτήσεις, μια χώρα οφείλει να ζητεί άδεια για χρησιμοποίηση του εναέριου χώρου μιας άλλης χώρας».

«Και η χώρα μας όπως είναι φυσικό αναγνωρίζοντας τα 6 μίλια ως θαλάσσιο και επομένως και εναέριο χώρο της Ελλάδας, ζητεί άδεια πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις πρακτικές για τις πτήσεις από και προς την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι καινούρια πρακτική», αναφέρει ο Χαμί Ακσόι στη γραπτή του ανακοίνωση.

Ουσιαστικά η Άγκυρα αναγνωρίζει τα 6 από τα 10 μίλια του εναέριου χώρου της Ελλάδας, κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς τα 4 μίλια που αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες ως διεθνή εναέριο χώρο, είναι η περιοχή όπου φροντίζει να στέλνει συχνά μαχητικά αεροσκάφη. Πρόκειται για τις λεγόμενες «παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου» της Ελλάδας.

►Διαβάστε επίσης: Τουρκία προς Καμμένο: «Συνήθης πρακτική να ζητείται άδεια για είσοδο στον εναέριο χώρο»... μόνο για τα έξι μίλια