ΑΜΥΝΑ

Υπεράριθμοι πρόσφυγες στις δομές φιλοξενίας που συντονίζονται από τις ΕΔ

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου 2018, 19:01 / Ανανεώθηκε 9 Νοεμβρίου 2018, 19:58
Υπεράριθμοι πρόσφυγες στις δομές φιλοξενίας που συντονίζονται από τις ΕΔ
Facebook Twitter Whatsapp

Διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ

Σε 5.600 περισσότερα άτομα από την ανώτατη δύναμη που μπορούν να φιλοξενήσουν ανέρχεται η συνολική δύναμη των προσφύγων/παράνομων μεταναστών που φιλοξενούνται στις δομές φιλοξενίας, των οποίων τον κεντρικό συντονιστικό ρόλο έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής τους για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων σε διάφορα μέρη της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας. 

Στο πλαίσιο αυτό, και συμφώνως με το σχετικό επίσημο ενημερωτικό που δημοσιοποιήθηκε από το ΓΕΕΘΑ, πριν από λίγη ώρα, έγινε γνωστό ότι στις 8 Νοεμβρίου 2018 διαμένουν σε 30 δομές διαχείρισης ΕΔ, 31.908 πρόσφυγες/ μετανάστες, με δυνατότητα φιλοξενίας 26. 273 ατόμων στις δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω, Διαβατών και Παλαιάς Γεωργικής Σχολής Σερρών, που έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς. 

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για την ίδια ημερομηνία της 8 Νοεμβρίου ανέλαβαν το έργο της παροχής 16.979 μερίδων φαγητού, από τις οποίες 342 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα των ΕΔ, λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σιτίσεως στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από άλλους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου, όπως π.χ. με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών, στους πρόσφυγες/μετανάστες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.