ΠΕΡΙ ΓΕΥΣΕΩΝ... ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Πώς καθαρίζονται τα φρέσκα μύδια

Δημοσίευση 9 Μαρτίου 2019, 16:43 / Ανανεώθηκε 9 Μαρτίου 2019, 17:45
Πώς καθαρίζονται τα φρέσκα μύδια
Photo: icookgreek.com
Facebook Twitter Whatsapp

Καθαρίστε σωστά τα φρέσκα μύδια και προετοιμάστε τα για μαγείρεμα.

Είναι από τους πρωταγωνιστές του σαρακοστιανού τραπεζιού, κάνουν ωραία παρέα με τα πρώτα ουζάκια της άνοιξης και όταν είναι φρέσκα χαρίζουν το θαλασσινό τους άρωμα σε κάθε πιάτο. Δείτε πώς θα καθαρίσετε σωστά τα φρέσκα μύδια.

1. Ξεπλένετε τα μύδια με τρεχούμενο νερό να φύγουν τα πολλά πολλά (άμμος κ.λπ.). Τρίβετε και ξύνετε, όπου χρειάζεται, τα κελύφη των μυδιών με ένα βουρτσάκι ή με σύρμα.

2. Αφαιρείτε τα «γένια» τους με το χέρι ή με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τραβώντας τα προς τα έξω και προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που ανοίγει το μύδι. Ξεπλένετε για άλλη μια φορά τα μύδια πολύ καλά.

Για να ανοίξετε τα μύδια, τα αχνίζετε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό ή κρασί, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους.

Όσα μύδια δεν ανοίξουν, τα πετάτε. Απ' τα υπόλοιπα αφαιρείτε τη σάρκα τους και είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν όπως προβλέπει η συνταγή. Μπορείτε πάντα να κρατήσετε μερικά μύδια ολόκληρα με τα κελύφη τους για το γαρνίρισμα των πιάτων.

Δείτε επίσης: Μύδια γεμιστά πολίτικα