current views are: 26

25 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση17:46

Τελικά πότε βάζουμε γάλα στο τσάι;

Το γάλα στο τσάι διχάζει τους Βρετανούς.

Δημοσίευση 17:46’

Το γάλα στο τσάι διχάζει τους Βρετανούς.

Ως γνωστόν το τσάι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αγγλικής κουλτούρας, ενώ παράλληλα έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό από τον έλεγχο βάρους ως την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Όμως, η τελετή σερβιρίσματος έχει χωρίσει τους γνώστες σε δύο στρατόπεδα: Πότε πρέπει να βάλουμε γάλα στο τσάι; Στην αρχή ή στο τέλος;

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία (79% του συνόλου των ερωτηθέντων) υποστηρίζει πως πρέπει να το προσθέσουμε στο τέλος και όχι στην αρχή.

Όμως αν λάβουμε υπόψη τις ηλικιακές ομάδες, θα δούμε ότι η πλειοψηφία των νέων (96% της ηλικιακής ομάδας 18-24 ετών) πιστεύει ότι πρέπει να προσθέτουμε πρώτα το γάλα, σε αντίθεση με τους πιο ηλικιωμένους (32% στην ομάδα 65 ετών και άνω).

To ζήτημα τέθηκε για πρώτη φορά από τον Τζορτζ  Όργουελ στο δοκίμιό του «Ένα ωραίο φλιτζάνι τσάι», όπου έγραψε, «πραγματικά σε κάθε οικογένεια στη Βρετανία υπάρχουν δύο απόψεις γι’ αυτό το θέμα».

Κάποτε πιστευόταν ότι σχετιζόταν με την κοινωνική τάξη, με τους αριστοκράτες να κάνουν επίδειξη των ακριβών τους φλιτζανιών ρίχνοντας πρώτα βραστό νερό, κάτι που πιθανότατα θα ράγιζε τις φτηνές κούπες. Η τελευταία όμως δημοσκόπηση έδειξε πως οι κοινωνικές τάξεις δεν αποτελούν πλέον κριτήριο.

Πηγή: GULF NEWS


σχετικα αρθρα