ΤΕΧΝΗ

«Κάτω από τη σκάλα» του Τσαρλς Ντάϊερ

Δημοσίευση 14 Οκτωβρίου 2013, 16:51 / Ανανεώθηκε 14 Οκτωβρίου 2013, 16:11
«Κάτω από τη σκάλα» του Τσαρλς Ντάϊερ
Facebook Twitter Whatsapp

Το πολύ ιδιαίτερο, ανθρώπινο και ταυτόχρονα τρυφερό και αστείο έργο Κάτω Από τη Σκάλα του Τσαρλς Ντάιερ ανεβαίνει στις 25 Οκτωβρίου στο Θέατρο ΖΙΝΑ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου και πρωταγωνιστές τους Άγγελο Αντωνόπουλο και Αντώνη Καφετζόπουλο.

Το πολύ ιδιαίτερο, ανθρώπινο και ταυτόχρονα τρυφερό και αστείο έργο Κάτω Από τη Σκάλα του Τσαρλς Ντάιερ ανεβαίνει στις 25 Οκτωβρίου στο Θέατρο ΖΙΝΑ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου και πρωταγωνιστές τους Άγγελο Αντωνόπουλο και Αντώνη Καφετζόπουλο.

Ο Τσάρλς και ο Χάρρυ είναι πολλά χρόνια ζευγάρι. Εργάζονται στο κουρείο του Χάρρυ και συγκατοικούν. Οι δυο τους είναι «οικογένεια» και βιώνουν όλες τις μικρές χαρές, αλλά και όλες τις μικρές φθορές της κοινής καθημερινότητας. Μόνο που πρέπει να ζουν «κάτω από την σκάλα» και να κρύβουν την σχέση τους από το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Το δέσιμό τους είναι μεγαλύτερο επειδή πρέπει να κρύβονται, όμως, όπως σε όλα τα ζευγάρια που έχουν ζήσει χρόνια μαζί, η φθορά είναι αναπόφευκτη. Οι ακισμοί μεταξύ τους είναι πολύ σκληροί. Αλλά και πολύ αστείοι….

«Κάτω από τη σκάλα» οι ανθρώπινες σχέσεις διακρίνονται σαν μέσα από ένα περίεργο φακό. Ο Τσάρλυ και ο Χάρρυ, οι δυο ηλικιωμένοι, αποτυχημένοι επαγγελματίες, βαθιά μοναχικοί και κοινωνικά περιθωριοποιημένοι άνθρωποι, δείχνουν ώρες ώρες να μισιούνται. Όμως στην πραγματικότητα, έχουν ανάγκη, φροντίζουν κι αγαπούν ο ένας τον άλλο.

Το έργο γράφτηκε τo 1966 στην Αγγλία. ‘Έγινε ταινία με τους Ρεξ Χάρισον και Ρίτσαρντ Μπάρτον το 1969. Στην Ελλάδα ανέβηκε στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗ τον 1997, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Μοσχίδη και Γιώργο Μιχαλακόπουλο, που φέτος ανέλαβε να το σκηνοθετήσει.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνικά/Κοστούμια: Απόστολος Βέττας, Μάρθα Φωκά

Φωτισμοί: Νίκος Καβουκίδης

Πρεμιέρα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου