ΤΕΧΝΗ

Εξαιρετικός «Μπόρκμαν» ο Γιώργος Κιμούλης! (φωτό)

Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2013, 13:14 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2013, 13:46
Εξαιρετικός «Μπόρκμαν» ο Γιώργος Κιμούλης! (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Ήταν όλοι εκεί. Επώνυμοι, δημοσιογράφοι, φίλοι των πρωταγωνιστών.

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Ήταν όλοι εκεί. Επώνυμοι, δημοσιογράφοι, φίλοι των πρωταγωνιστών.

Στο κατάμεστο θέατρο Δημήτρης Χορν δόθηκε το βράδυ της Τρίτης η πρεμιέρα της παράστασης «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν» με τον Γιώργο Κιμούλη στον ομώνυμο ρόλο.

Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται ένα από τα δυσκολότερα του Ερρίκου Ίψεν παραταύτα, η μεταφορά του πάνω στη σκηνή ήταν κάτι παραπάνω από πιστή. Δύο ώρες διήρκησε η παράσταση και το πρώτο συμπέρασμα που έβγαζες κατά την έξοδό σου από το θέατρο είναι ότι... προηγήθηκε πολύ δουλειά!

Ο Γιώργος Κιμούλης στον ρόλο του ιδιόρρυθμου Μπόρκμαν που διψά για εξουσία, η Πέμυ Ζούνη να συγκλονίζει με έναν μονόλογο καρδιάς, η Σμαράγδα Σμυρναίου όλοι έδωσαν πάνω στη σκηνή τον καλύτερο εαυτό τους. Οι σκηνοθετικές οδηγίες του μετρ του είδους, Σταμάτη Φασουλή συνέβαλαν καθοριστικά σε ένα θεατρικό αποτέλεσμα ολοκληρωμένο, που ικανοποίησε τους συγκεντρωμένους θεατές. 

Και ήταν πολλοί. Μεταξύ αυτών είδαμε την ποιήτρια Κική Δημουλά, τον Μίμη Πλέσσα συνοδευόμενο από τη σύζυγό του, την Έλλη Στάη (μαζί με τον Λάμπη Ταγματάρχη), την πρώην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, τη Ζωή Λάσκαρη, την Έλενα Ακρίτα, τον Πέτρο Τατσόπουλο, την Κάτια Δανδουλάκη, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη με τον Θανάση Αλευρά και πλήθος άλλων επώνυμων καλλιτεχνών και δημοσιογράφων.

Το χειροκρότημα ζεστό σε μια παράσταση δύσκολη, απαιτητική που... απογειώθηκε με το υποκριτικό ταλέντο του σπουδαίου Γιώργου Κιμούλη.

Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την πρεμιέρα της παράστασης: