current views are: 1

12 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση11:34

Μεταμορφώσεις, αδιέξοδα και ένας εξαιρετικός Κιμούλης σε ρόλο «Επιστάτη»!

Πρεμιέρα το βράδυ της Τρίτης έκανε «Ο Επιστάτης» του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Χάρολντ Πίντερ, με τον σπουδαίο Γιώργο Κιμούλη στον ομώνυμο ρόλο.

Δημοσίευση 11:34’
αρθρο-newpost

Πρεμιέρα το βράδυ της Τρίτης έκανε «Ο Επιστάτης» του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Χάρολντ Πίντερ, με τον σπουδαίο Γιώργο Κιμούλη στον ομώνυμο ρόλο.

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Πρεμιέρα το βράδυ της Τρίτης έκανε «Ο Επιστάτης» του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Χάρολντ Πίντερ, με τον σπουδαίο Γιώργο Κιμούλη στον ομώνυμο ρόλο.

Σ΄ ένα κατάμεστο θέατρο Δημήτρης Χορν απολαύσαμε τη νέα θεατρική δουλειά του μεγάλου μας πρωταγωνιστή, ο οποίος μεταμορφώθηκε σε έναν άστεγο για τις ανάγκες του ρόλου που υποδύεται. Πρόκειται για ένα κοινωνικό, σχεδόν ψυχογραφικό έργο, που θίγει με αρκετά καυστικό τρόπο καίρια ανθρώπινα ζητήματα, αναλύει συμπεριφορές, φανερώνει όλες τις πτυχές της αχαριστίας και της απληστίας που κυριεύουν τον άνθρωπο.

Οι ρόλοι διαμοιράστηκαν πάνω στη σκηνή σε τρεις άνδρες, τον Γιώργο Κιμούλη με το σχεδόν μεταφυσικό ταλέντο, τον Γιώργο Χρανιώτη και Νίκο Γεωργάκη (εξαιρετικός ο τρίτος στον μονόλογο απελπισίας του). Το αποτέλεσμα πετυχημένο: ο θεατής οργίστηκε με την ιδιοτελή συμπεριφορά του «επιστάτη», συμπόνεσε τον εσωστρεφή αποκομμένο από την πραγματικότητα αδερφό και γέλασε με τον δεύτερο αδερφό (Χρανιώτης) και τις επίμονες, σχεδόν άστοχες ερωτήσεις του.

Οι Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Στάνκογλου, Θεοδόσης Πελεγρίνης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Γιώργος Νταλάρας και Πέτρος Τατσόπουλος, ήταν όλοι εκεί, στο νέο -άκρως δελεαστικό- θεατρικό κάλεσμα του Γιώργου Κιμούλη.

Κάθε Τετάρτη έως Κυριακή ο «Επιστάτης» πιάνει δουλειά στο θέατρο «Δημήτρης Χορν».