ΤΕΧΝΗ

Ο Christos Tsiolkas σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη!

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2014, 16:39 / Ανανεώθηκε 25 Ιουνίου 2014, 16:39
Ο Christos Tsiolkas σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη!
Facebook Twitter Whatsapp

Ο εκδοτικός οίκος «Ωκεανίδα», έχει διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων προς τιμή ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς, με εκατομμύρια αντίτυπα πωλήσεων σε όλο τον κόσμο, του Ελληνοαυστραλού Χρήστου Τσιόλκα.

Ο εκδοτικός οίκος «Ωκεανίδα», έχει διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων προς τιμή ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς, με εκατομμύρια αντίτυπα πωλήσεων σε όλο τον κόσμο, του Ελληνοαυστραλού Χρήστου Τσιόλκα. Από τον εκδοτικό οίκο κυκλοφορεί το ευπώλητο «Χαστούκι» αλλά και το νέο βιβλίο του, «Μπαρακούντα».

Την Πέμπτη 26 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στο Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι), ο Χρήστος Τσιόλκας θα συνομιλήσει με τον ηθοποιό και συγγραφέα Κωνσταντίνο Τζούμα και τους αναγνώστες, εφ' όλης τη ύλης και με πλήρη ελευθερία, χωρίς στημένους ομιλητές και τοποθετήσεις.

Το ίδιο θα συμβεί και στην Πάτρα, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, στις 8 το βράδυ, στον Κήπο (Kipos), στην οδό Γερμανού 10, απέναντι από την πλατειούλα Αγ. Γεωργίου όπου θα συνομιλήσει με την δημοσιογράφο και συγγραφέα, Αλεξάνδρα Τσόλκα. Στην Πάτρα άλλωστε ο Χρήστος έχει και το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειάς του. Εκεί, την εκδήλωση διοργανώνει η AREA 51 που πριν λίγο καιρό μας χάρισε το maydayz 2014, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ωκεανίδα και το βιβλιοπωλείο "Γωνιά του Βιβλίου" της οικογένειας Παπαχρίστου.

Την Δευτέρα 30 Ιουνίου, ο συγγραφέας, στις 8.30 το βράδυ θα βρεθεί στο ES (Φράγκων 2), στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συνομιλήσει με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού SOUL, Δημήτρη Καραθάνο.
*
Έγραψαν για το βιβλίο «Μπαρακούντα»
Το Μπαρακούντα μπορεί να αφηγείται μια παλιά, πολύ παλιά ιστορία, ελάχιστοι όμως την έχουν αφηγηθεί καλύτερα». TELEGRAPH

«Όταν έφτασα στη σελίδα 70 κατάλαβα ότι διάβαζα κάτι εκρηκτικό, επικό και δουλεμένο μ’ εξαιρετικά μαεστρία». GUARDIAN

Έγραψαν επίσης για το Χρήστο Τσιόλκα
«Μας ταξιδεύει με την απόκοσμη μαστοριά του· είναι νέος και είναι ηλικιωμένος, είναι άντρας και είναι γυναίκα, είναι μεθυσμένος και είναι νηφάλιος... Ένας θυελλώδης, ορμητικός συγγραφέας... σου κόβεται η ανάσα από το θαυμασμό».WASHINGTON POST

«Ο Τομ Γουλφ συναντάει τον Φίλιπ Ροθ». LOS ANGELES TIMES

«Το Χαστούκι επιβεβαιώνει ότι ο Τσιόλκας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους παραμυθάδες. Στο νέο του βιβλίο βάζει στο μικροσκόπιο την οικογένεια και μας την παρουσιάζει με αμείλικτη ειλικρίνεια και απέραντη τρυφερότητα. Η αστραφτερή του πρόζα και η λαμπρή απεικόνιση των χαρακτήρων προσδίδει και στις πιο συνηθισμένες καταστάσεις την πιο ασυνήθιστη λάμψη. Ένα μυθιστόρημα τεράστιας δύναμης και προοπτικής, που μας θυμίζει τις Διορθώσεις του Τζόναθαν Φράνζεν και τον Υπόγειο κόσμο του Ντον Ντελίλο» - ΚΟΛΜ ΤΟΪΜΠΙΝ.