ΤΕΧΝΗ

Η Βιέννη τίμησε τον Μάνο Χατζιδάκι!

Δημοσίευση 16 Δεκεμβρίου 2014, 16:09 / Ανανεώθηκε 16 Δεκεμβρίου 2014, 16:26
Η Βιέννη τίμησε τον Μάνο Χατζιδάκι!
Facebook Twitter Whatsapp

Τον ενθουσιασμό και τις επευφημίες του πολυπληθούς κοινού της ομογένειας αλλά και πολλών Αυστριακών φίλων της Ελλάδας και της Κύπρου, απέσπασαν οι καταξιωμένες Ελληνίδες καλλιτέχνιδες, η υψίφωνος Μαρία Κωστράκη και η μεσόφωνος Μαρία Ζώη.

Τον ενθουσιασμό και τις επευφημίες του πολυπληθούς κοινού της ομογένειας αλλά και πολλών Αυστριακών φίλων της Ελλάδας και της Κύπρου, απέσπασαν οι καταξιωμένες Ελληνίδες καλλιτέχνιδες, η υψίφωνος Μαρία Κωστράκη και η μεσόφωνος Μαρία Ζώη.
 
Αιτία; Ερμήνευσαν την περασμένη εβδομάδα στη λυρική συναυλία, με τίτλο «Έρως μελωδός…», σε αίθουσα του δημαρχείου της Βιέννης, τραγούδια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, με τη συνοδεία μελών της «Ορχήστρας Δωματίου Ορφέας», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και πιανίστα Κωνσταντίνου Δημηνάκη.

Στη συναυλία που διοργάνωσε ο Κοινωνικοπολιτιστικός Σύλλογος της Ελληνικής Κοινότητας Βιέννης και Περιχώρων, με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου στην Αυστρία, Χρυσούλα Αλειφέρη και Μάριος Ιερωνυμίδης, ο Έλληνας πρέσβης στην Ουγγαρία Δημήτρης Γιαννακάκης, ο μητροπολίτης Αυστρίας-Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, οι ελληνικής καταγωγής πολιτικοί, η αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και βουλευτής της τοπικής Βουλής της αυστριακής πρωτεύουσας, Χάνες Χάρβανεκ.