ΤΕΧΝΗ

Ο αρχιτέκτονας Renzo Piano στην Αθήνα

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2016, 02:01 / Ανανεώθηκε 21 Ιουνίου 2016, 19:34
Ο αρχιτέκτονας Renzo Piano στην Αθήνα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο ιταλός super star της αρχιτεκτονικής θα παρουσιάσει  το όραμά του για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις 24 Ιουνίου

Ο ιταλός super star της αρχιτεκτονικής θα παρουσιάσει  το όραμά του για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις 24 Ιουνίου

Ο αρχιτέκτονας που έφερε τα πάνω κάτω στις αντιλήψεις μας για το δομημένο περιβάλλον στις αρχές της δεκαετίας του ’70 θα βρεθεί για λίγες ημέρες στην Αθήνα για να παρουσιάσει το όραμά του για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το έργο που θα αλλάξει τη μορφή του Φαληρικού Δέλτα και φιλοδοξεί να αποτελέσει τομή για τα αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά δεδομένα, είναι το θέμα της νέας μονογραφίας του αρχιτέκτονα που θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη –που αλλού;- στο νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε σχέδια του ίδιου.

Ο Renzo Piano θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με το κοινό, «αποκαλύπτοντας» όλα εκείνα τα ορατά και μη χαρακτηριστικά που προσδίδουν μοναδικότητα και πολυμορφία στο έργο, το οποίο ολοκληρώνεται και θα παραδοθεί σύντομα προς χρήση στο αθηναϊκό κοινό. Στην εκδήλωση-συζήτηση θα συμμετάσχουν επίσης οι κ.κ. Victoria Newhouse -συγγραφέας, ιστορικός αρχιτεκτονικής, Annabelle Selldorf -αρχιτέκτονας, Adam Weinberg -Διευθυντής του Μουσείου Whitney, Νέα Υόρκη, Γιώργης Γερόλυμπος -φωτογράφος, αρχιτέκτονας και Γιάννης Πεπονής, -Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτονικής, Georgia Institute of Technology, Atlanta, USA. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Ανδρέας Κούρκουλας -Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ενώ λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα διανέμονται δελτία προτεραιότητας από τις 17:00 την ίδια ημέρα στο Κέντρο Επισκεπτών (Ευρυπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα).

Σε περίπτωση που συμπληρωθούν οι θέσεις της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε ζωντανή αναμετάδοση στον Λαβύρινθο.

Ο  Renzo Piano  στο ΚΠΙΣΝ, Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 18:30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος (κτίριο ΕΛΣ)