ΤΕΧΝΗ

Η 1st Bollywood Dance Academy Greece το Σάββατο στην Αθήνα

Δημοσίευση 10 Ιανουαρίου 2017, 22:01 / Ανανεώθηκε 10 Ιανουαρίου 2017, 16:59
Η 1st Bollywood Dance Academy Greece το Σάββατο στην Αθήνα
Facebook Twitter Whatsapp

Η βραβευμένη αμερικανική ομάδα Dakshina σε μια μοναδική χορευτική παράσταση με έμπνευση από την ινδική παράδοση και τον μοντέρνο χορό

Η βραβευμένη αμερικανική ομάδα Dakshina σε μια μοναδική χορευτική παράσταση με έμπνευση από την ινδική παράδοση και τον μοντέρνο χορό

Για να μην παρεξηγηθούμε. Η ομάδα Dakshina που έρχεται στα μέσα του Γενάρη στην Αθήνα προσκεκλημένη του θεάτρου Άβατον και της 1st Bollywood Dance Academy Greece δεν είναι μια ακόμα ομάδα ινδικού –ή ινδικότροπου- χορού. Η δουλειά που παρουσιάζει είναι προτότυπη, ένα κράμα από κινήσεις και χειρονομίες που προέρχονται από τον παραδοσιακό ινδικό χορό Bharatanatyam και τις αυτοσχεδιαστικές τεχνικές του σύγχρονου χορού.

Της πολυβραβευμένης ομάδας που έχει έδρα στην Ουάσινγκτον «ηγείται» ο  Daniel Phoenix Singh, χορευτής και χορογράφος, που αντλεί τα θέματά του από ό,τι συμβαίνει σήμερα και τα επεξεργάζεται μέσα από τη διπλή οπτική της –αυστηρής- ινδικής παράδοσης και της δυτικής υποκειμενικότητας.

Η παράσταση που θα παρουσιάσει στην Αθήνα έχει τίτλο «Sangamam» και περιλαμβάνει πέντε ανεξάρτητες χορογραφίες:

1. Ashtakam σε χορογραφία Rama Vaidyanathan: το σύγχρονο επικαλείται το παραδοσιακό με κινήσεις που παραπέμπουν στο Bharatanatyam.

2. Lullaby σε χορογραφία Daniel Phoenix Singh: η άρια του Πουτσίνι Puccini’s «O Mio Babbino Caro» συναντά την ινδική παράδοση σε μία χορογραφία που αναδεικνύει τη σημασία της ομορφιάς μέσα σε έναν κόσμο κατεστραμμένο.

3. Since You’ve Asked σε χορογραφία Daniel Phoenix Singh: ένα ζευγάρι που καλείται –ύστερα από διάφορες δυσκολίες- να αναθεωρήσει τα θεμέλια της σχέσης του και να επαναξιολογήσει την αγάπη του.

4. September Sonnet σε χορογραφία της  Anna Sokolow:  ένα ντουέτο που μας ταξιδεύει σε όλα τα σημεία – σταθμούς μίας σχέσης.

5. In Chakra σε χορογραφία Daniel Phoenix Singh: ο χορός Bharatanatyam αξιοποιείται στο έπακρο: ρυθμοί, κινήσεις, χειρονομίες ενώνονται δημιουργικά με το χώρο και αναπτύσσουν μία δημιουργική δυναμική, χαρίζοντας ενέργεια και αισιοδοξία.

Sangamam, Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός, τηλ. 210 3412689, Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, ώρα 21:00. Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ