current views are: 8

20 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση20:20

Όπερα με τον τρόπο των Κινέζων

Η κινεζική Wu Όπερα για μία μοναδική παράσταση την Δευτέρα στο θέατρο Πάνθεον

Δημοσίευση 20:20’

Η κινεζική Wu Όπερα για μία μοναδική παράσταση την Δευτέρα στο θέατρο Πάνθεον

Η κινεζική Wu Όπερα για μία μοναδική παράσταση την Δευτέρα στο θέατρο Πάνθεον

Μια από τις αρχαιότερες μορφές θεατρικού δράματος που επιβιώνουν έως τις ημέρες μας είναι και η κινέζικη Wu Όπερα, που έχει τις ρίζες της στον αγροτικό νότο της χώρας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής του τοπικού πληθυσμού. Η Wu Όπερα βρίσκεται στη βάση όλων την υπόλοιπων μουσικοθεατρικών μορφών θεάματος που αναπτύχθηκαν σε διαφορετικές επαρχίες της Κίνας. Χαρακτηριστικά της είναι ο πρωτότυπος συνδυασμός τραγουδιού, ποίησης, χορού, πολεμικών τεχνών και εικαστικής δημιουργίας.  

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, ο θίασος Wu Όπερας της Zhejiang, της επαρχίας όπου γεννήθηκε το συγκεκριμένο είδος, θα κάνει στάση στην Αθήνα τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου για μία μοναδική παράσταση στο Θέατρο Πάνθεον. Έχοντας περιοδεύσει σε περισσότερες από τριάντα χώρες, κόβοντας την ανάσα χιλιάδων θεατών, ο θίασος θα παρουσιάσει ένα χαρακτηριστικό δείγμα της τέχνης του.

Κινέζικη Wu Όπερα, Θέατρο Πάνθεον, Πειραιώς 166 Ταύρος,  τηλ. 210 3471111,  Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 15 € και 20 €. Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του θεάτρου, στο www.pantheontheater.gr, στο δίκτυο καταστημάτων Γερμανός και στο www.tickethour.com
 


σχετικα αρθρα