ΤΕΧΝΗ

Η «τσαρίνα» του χορού Svetlana Zakharova στο Μέγαρο

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2017, 14:13 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2017, 18:35
Η «τσαρίνα» του χορού Svetlana Zakharova στο Μέγαρο
Facebook Twitter Whatsapp

Η κορυφαία χορεύτρια, για την οποία ερίζουν όλα τα μεγάλα  θέατρα του κόσμου, σε ένα ρεσιτάλ μπαλέτου στις 24 και 25 Οκτωβρίου 

Η κορυφαία χορεύτρια, για την οποία ερίζουν όλα τα μεγάλα  θέατρα του κόσμου, σε ένα ρεσιτάλ μπαλέτου στις 24 και 25 Οκτωβρίου  

Η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα του χορού, μια πραγματική μάγισσα της σκηνής, η Svetlana Zakharova, θα βρεθεί για λίγες ημέρες στην Αθήνα για να ξεδιπλώσει το ταλέντο της στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Έχοντας στις αποσκευές της δημιουργίες των πιο σημαντικών χορογράφων, των Patrick de Bana, Marguerite Donlon και Yuri Possokhov η κορυφαία χορεύτρια παγκοσμίως θα παρουσιάσει την σπονδυλωτή παράσταση «Amore», αποτελούμενο από τρία μέρη που το καθένα αντιπροσωπεύει μια διαφορετική πτυχή της αγάπης και της χορευτικής τέχνης, από το κλασικό μπαλέτο έως τη σύγχρονη δημιουργία.

Την Zakharova θα πλαισιώνουν 20 σολίστ, ανάμεσά τους αστέρια του μπαλέτου όπως ο Mikhail Lobukhin, ο Denis Rodkin και o Denis Savin.

«Amore» σε τρία μέρη:
Το πρώτο μέρος είναι το «Francesca da Rimini» σε χορογραφία του Yuri Possokhov,
μόνιμου χορογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου του Σαν Φρανσίσκο. Αφηγείται την τραγική ιστορία δύο εραστών που καταδικάστηκαν στην αιώνια τιμωρία. Μία ιστορία που ενέπνευσε για την μουσική σύνθεση τον Τσαϊκόφσκι, η διάσημη ιστορία της Φραντζέσκας και του Πάολο από την κόλαση του Δάντη.

Η συνέχεια ανήκει στο «Rain Before it Falls»ένα πλήρες λιμπρέτο για τρεις σολίστες, σε χορογραφία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Vienna State Ballet, διάσημου χορογράφου Patrick de Bana, που μάλιστα ερμηνεύει κι έναν από τους ρόλους. «Ένα δωμάτιο, μια γυναίκα, δύο άντρες, αγάπη. Ένα τρίγωνο αγάπης και έρωτα, αρμονία, επιθυμία, πάθος, αποτυχία, κενότητα!!!». Μυστηριακό, ατμοσφαιρικό και αφαιρετικό, το έργο συνδυάζει μ’ έναν μοναδικό τρόπο την κλασική μουσική του Johann Sebastian Bach και του Ottorino Respighi, με τα μοντέρνα ηλεκτρονικά ακούσματα του Carlos Pina-Quintana.

Τέλος, το «Strokes Through the Tail» σε χορογραφία της Marguerite Donlon από την περίφημη Donlon Dance Collective του Βερολίνου. Ένα εξαιρετικό φινάλε, στηριγμένο πάνω στην 40η συμφωνία του Mozart και με κοστούμια του διάσημου σχεδιαστή, Igor Chapurin.

Amore με την Svetlana Zakharova, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 24 και 25 Οκτωβρίου. Τιμές εισιτηρίων: Από 25 έως 100 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής και στην Ομήρου 8, στο τηλ. 210 7282333 και στο www.megaron.gr