ΤΕΧΝΗ

Οι Κυκλάδες με την ματιά του Benoit Paré στην Πάρο

Δημοσίευση 13 Αυγούστου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 13 Αυγούστου 2019, 18:12
Οι Κυκλάδες με την ματιά του Benoit Paré στην Πάρο
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πολιτογραφημένος Έλληνας, Γάλλος εικαστικός καλλιτέχνης Μπενουά Παρέ εκθέτει πρόσφατη δουλειά του με έμπνευση από το Αιγαίο και την pop-art στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μια σειρά έργων που δημιούργησε τον τελευταίο χρόνο, εμπνευσμένων από τα ταξίδια του στα ελληνικά νησιά των Κυκλάδων και όχι μόνο. Η θάλασσα κυριαρχεί, αλλά συνυπάρχει με το τοπίο του νησιού. Ο ζωγράφος ανεβαίνει στους λόφους, στα υψώματα και απαθανατίζει όψεις της νησιώτικης γης με φόντο τη θάλασσα. Άλλες φορές είναι το γαλάζιο του κύματος που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και το νησί σαν καρτ ποστάλ στο βάθος όπως φαίνεται όταν το προσεγγίζει κανείς με το καράβι.

Ο Μπενουά Παρέ ζωγραφίζει τα σοκάκια, τα κατάλευκα σπίτια, τους γλάρους, τα γραφικά καφενεδάκια, αιχμαλωτίζει την ενέργεια του κυκλαδίτικου τοπίου, και την μεταπλάθει με τη δική του ποπ αισθητική μεταφέροντας την λογική των κόμικς στον καμβά του. Πολύχρωμα περιβάλλοντα μέσα από μια ανέμελη ματιά και αισιόδοξη προοπτική. Η γραφική Καλντέρα, η Πορτάρα της Νάξου, οι Μύλοι της Μυκόνου, οι παραλίες της Πάρου και άλλες πολλές απόψεις των ελληνικών νησιών σε μια εντελώς πρωτότυπη απόδοση. Γωνιές και τοπία γνώριμα και αγαπημένα τα οποία καλούμαστε να ανακαλύψουμε εκ νέου.

«Αυτό που με απασχολεί τον τελευταίο χρόνο είναι να αποδώσω την ελληνική ομορφιά και το ελληνικό φως σε όλο τους το μεγαλείο, με τον δικό μου ποπ αρτ τρόπο», λέει ο ίδιος και δημιουργεί πολύχρωμες καλοκαιρινές αποδράσεις στα ελληνικά νησιά.

O Μπενούα Παρέ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1961. Το 1986 μετακόμισε στην Ελλάδα όπου ακόμη ζει και εργάζεται.

Μετά τις σπουδές του στο Παρίσι στη σχολή καλών τεχνών deCergy-Pontoise, Vald’Oise, εμπλούτισε τις γνώσεις του στις εικαστικές τέχνες μέσα από τα ταξίδια στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Στη συνέχεια σπούδασε ζωγραφική υπό την επίβλεψη του Νίκου Κεσσανλή στη Σχολή Καλών Τεχνών (1987-1992) από την οποία αποφοίτησε επιτυγχάνοντας  τον υψηλότερο βαθμό, 30/30.

Πέρα από τη ζωγραφική, έχει ασχοληθεί με την τοιχογραφία, τη βυζαντινή τέχνη, γραφικές τέχνες, σκηνογραφία, πορτρέτα, τη διαφήμιση και την εικονογράφηση (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και το Διαδίκτυο).

Από το 1998 έχει διοριστεί καθηγητής τέχνης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αθήνα.

Ως ζωγράφος έχει στο ενεργητικό του εννέα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Παρίσι. Έχει επίσης συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ολλανδία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Έκθεση Benoit Paré, Kapopoulos Fine Arts Paros Gallery, Ποτάμι Νάουσα, Πάρος, τηλ. 30 698 205 5343,  [email protected] Διάρκεια έκθεσης: Από 6 έως  12 Αυγούστου 2019. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11:00 το πρωί -1:30 μετά τα μεσάνυχτα.