ΤΕΧΝΗ

«Οι μικρές κυρίες» του Νίκου Καρδώνη είναι πραγματικές… κούκλες

Δημοσίευση 12 Δεκεμβρίου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιανουαρίου 2020, 16:29
«Οι μικρές κυρίες» του Νίκου Καρδώνη είναι πραγματικές… κούκλες
Facebook Twitter Whatsapp

Μια διαφορετική όψη του ταλέντου του ηθοποιού Νίκου Καρδώνη, κούκλες εμπνευσμένες από τις πιο διάσημες ρομαντικές ηρωίδες της λογοτεχνίας, του θεάτρου και της ιστορίας, εκτίθεται στο φουαγιέ του θεάτρου Άλμα ως τις 6 Ιανουαρίου

«Μονάχα εσύ ψυχή της κούκλας
μόνο για σένα δεν γινότανε κανένας να πει που αλήθεια ήσουν....»
Ράινερ Μαρία Ρίλκε 

Την έκθεση κούκλας με τίτλο «Οι μικρές κυρίες» θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει το κοινό στην περίοδο των γιορτών, αποκαλύπτοντας μια ακόμα δημιουργική πλευρά του ηθοποιού Νίκου Καρδώνη.  Η έκθεση φιλοξενείται στο φουαγέ του θεάτρου Άλμα και θα διαρκέσει από τις 9 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 6 Ιανουαρίου 2020. 

Κούκλες πεταμένες, «ταλαιπωρημένες από το χρόνο, χαμένες ψυχές» που δε θα τις αναζητήσει κανένας ποτέ ξανά παίρνουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και μεταμορφώνονται σε ηρωίδες του Βισκόντι, του Μπελκάντο του Cecil Beaton. Στροβιλίζονται νωχελικά στις μελωδίες του Στράους, του Τσαϊκόφσκι, του Βέρντι.

Τραγικές ηρωίδες, ξεχασμένες τσαρίνες, Σταχτοπούτες, μούσες του Dior, βικτοριανές νύφες, εύθυμες χήρες, κυρίες της Belle Epoque. Η Σάρα Μπέρναρ, η Άννα Καρένινα, η λαίδη Γκοντάιβα, η Λαίδη Χάμιλτον. Η Σκάρλετ Ο’ Χάρα, η Ελεονόρα Ντουζέ, η Grace του Μονακό, κάθε κούκλα και μια ηρωίδα, μια ιστορία.  Συνυπάρχουν στα σύγχρονα σαλόνια του παρελθόντος και ποζάρουν αυτάρεσκα στο φακό της αιωνιότητας.

Έκθεση κούκλας «Οι μικρές κυρίες» του Νίκου Καρδώνη, Θέατρο  Άλμα (φουαγιέ), Ακομινάτου 15, Αθήνα, τηλ. 210 5220100. Διάρκεια έκθεσης: 9 Δεκεμβρίου 2019 – 6 Ιανουαρίου 2020. Οι κούκλες διατίθενται προς πώληση.