current views are: 14

22 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση20:20

Η Όλγα Γουλανδρή παρουσιάζει την έκθεση της με τίτλο «PRINCIPIUM»

Την ιδιαίτερη έκθεση ψηφιδωτών/μωσαϊκών έργων με υλικά της ιταλικής εταιρείας, Mapei παρουσιάζει η παγκοσμίου φήμης εικαστικός, κα. Όλγα Γουλανδρή, η οποία αποτυπώνει νέους δρόμους έκφρασης μέσα από την παραδοσιακή ψηφοθέτηση.

Δημοσίευση 20:20’

Την ιδιαίτερη έκθεση ψηφιδωτών/μωσαϊκών έργων με υλικά της ιταλικής εταιρείας, Mapei παρουσιάζει η παγκοσμίου φήμης εικαστικός, κα. Όλγα Γουλανδρή, η οποία αποτυπώνει νέους δρόμους έκφρασης μέσα από την παραδοσιακή ψηφοθέτηση.

Την ιδιαίτερη έκθεση ψηφιδωτών/μωσαϊκών έργων με υλικά της ιταλικής εταιρείας, Mapei παρουσιάζει η παγκοσμίου φήμης εικαστικός, κα. Όλγα Γουλανδρή, η οποία αποτυπώνει νέους δρόμους έκφρασης μέσα από την παραδοσιακή ψηφοθέτηση.

Αντλώντας έμπνευση από τις αντανακλάσεις του φωτός, η κορυφαία καλλιτέχνης δημιουργεί νέες αφορμές για εξερεύνηση και σύγχρονη εμπειρία στην έκθεση της, «PRINCIPIUM» δηλαδή «ΑΦΟΡΜΗΣΗ» (ξεκίνημα, αφετηρία).

Η ιδιαιτερότητα των μωσαϊκών έργων της έγκειται στο συνδυασμό μιας αρχαίας τέχνης που εκφράζεται μοναδικά μέσα από τη διαφορετικότητα και τη φρέσκια ματιά της εικαστικού. Οι τρισδιάστατες φόρμες στο μωσαϊκό αποκτούν γωνίες, κοιλότητες και διαθλάσεις δημιουργώντας τοπία θάλασσας, ουρανού, φωτός, ροών, ύλης, χωρών.

Παράλληλα, η κορυφαία ποιότητα των υλικών της εταιρείας Mapei προσδίδει μοναδική υφή και αίσθηση στα έργα της προχωρώντας την τέχνη της ένα βήμα μπροστά.

Σχετικά με την υποστήριξη των δημιουργιών της κας. Γουλανδρή από την Mapei ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Δρ. Σπύρος Παπαγιαννάκης δήλωσε σχετικά: «Είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατον να περιγράψεις την τέχνη του μωσαϊκού της Κας Όλγας Γουλανδρή. Εξαιρετική καλλιτέχνης που κατάφερε να πάει ένα βήμα πιο μπροστά την αρχαία τέχνη του ψηφιδωτού της οποίας αποτελεί μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας. Είναι μεγάλη τιμή αλλά συνάμα και μεγάλη ευθύνη για την Mapei, το γεγονός ότι η Κα Όλγα Γουλανδρή χρησιμοποιεί αποκλειστικά προϊόντα της Mapei σε διάφορες φάσεις κατασκευής των ψηφιδωτών της. Οι ακραίες απαιτήσεις της τέχνης του ψηφιδωτού της Κας Όλγας Γουλανδρή αποτελεί για μας πρόκληση».

Σύντομο Βιογραφικό της κας Όλγας Γουλανδρή

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ζει. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Birbeck στο Λονδίνο, ολοκλήρωσε τις σπουδές της και εκπαιδεύτηκε στον γνωστό οίκο δημοπρασιών Sotheby’s. Έχει μελετήσει εκτενώς την Βυζαντινή ψηφοθέτηση, είναι κάτοχος του Διπλώματος Maestro απο τον Orsoni στην Ιταλία, έχει κάνει εργαστήρια και δουλέψει δίπλα σε διακεκριμένους καλλιτέχνες στο εξωτερικό. Παράλληλα, διδάσκει Σύγχρονο ψηφιδωτό στον Πολιτιστικό Σύλλογο Υμηττού και στα εργαστήρια Τέχνης Καπλανών στην Αθήνα.

Έχει στο δυναμικό της 8 ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει καταφέρει να αναδείξει την τέχνη του Μωσαϊκού σε ένα μέσον για να δημιουργήσεις ένα έργο τέχνης καθώς δεν το αντιμετωπίζει απλά σαν μια λαογραφική τεχνική. Τέλος, θεωρείται εκπρόσωπος της σύγχρονης τέχνης του Μωσαϊκού στην Ελλάδα. Έργα της φιλοξενούνται σε μουσεία, γκαλερί και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο.

Λίγα λόγια για την Mapei

Η ιστορία της ξεκινά στην Ιταλία πριν 80 χρόνια και από τότε παρουσιάζει μια διαρκή ανάπτυξή με κύριο άξονα την καινοτομία ώστε να προσεγγίσει νέες χώρες και νέες αγορές.

Σήμερα η Mapei έχει διεθνή παρουσία και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των χημικών προϊόντων για την κατασκευαστική βιομηχανία.

Κύριοι πυλώνες της φιλοσοφίας της αποτελούν: η Καινοτομία, η Τεχνογνωσία, η επένδυση στην Έρευνα & Ανάπτυξη τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων, η επένδυση στο Ανθρώπινο Δυναμικό και πάνω από όλα την Εκτίμηση όλων εκείνων των ανθρώπων που είναι μέρος του Κόσμου της Mapei.


σχετικα αρθρα