ΤΕΧΝΗ

Η ασύγκριτη Σβετλάνα Ζαχάροβα «Κυρία με τις καμέλιες»

Δημοσίευση 9 Ιανουαρίου 2018, 14:21 / Ανανεώθηκε 18 Ιανουαρίου 2018, 15:03
Η ασύγκριτη Σβετλάνα Ζαχάροβα «Κυρία με τις καμέλιες»
Facebook Twitter Whatsapp

Η ντίβα των Μπαλέτων Μπολσόι ενσαρκώνει τη Μαργαρίτα Γκωτιέ σε χορογραφία του Τζχον Νοϋμάγερ στην παράσταση που θα προβληθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Όταν το 1978 τα Μπαλέτα της Στουτγάρδης παρουσίασαν για πρώτη φορά την χορογραφία του Τζον Νοϋμάγερ σε μουσική Σοπέν, βασισμένη στο ρομαντικό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά υιού «Η κυρία με τις καμέλιες», το κοινό αποθέωσε τους συντελεστές της παράστασης.

Τα Μπαλέτα Μπολσόι «υιοθέτησαν» την χορογραφία του Τζον Νοϋμάγερ το 2014 με τους κριτικούς να μιλούν για πραγματικό θρίαμβο και «αναγέννηση» του κλασικού έργου. Όπως έγραψαν Financial Times, «το έργο του Νοϋμάγερ, γεμάτο δυνατούς χαρακτήρες, βρήκε ένα χορευτικό σύνολο που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του». Τον ρόλο της Μαργαρίτας Γκωτιέ, υποδύονταν η πρίμα μπαλαρίνα Σβετλάνα Ζαχάροβα, το μεγαλύτερο αστέρι σήμερα στον χώρο του κλασικού μπαλέτου.

Την ίδια χορογραφία θα έχουν πλέον την ευκαιρία να απολαύσει και το αθηναϊκό κοινό  την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα. Η μετάδοση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους του χορού να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Tη Μαργαρίτα Γκωτιέ ερμηνεύει η Σβετλάνα Ζαχάροβα, ενώ τον Αρμάνδο Ντυβάλ ενσαρκώνει ο Έντβιν Ρεβάζοφ, ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του Μπολσόι αλλά και του Μπαλέτου του Αμβούργου.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο νεαρός Αρμάν Ντυβάλ, γόνος αστικής οικογένειας, είναι παράφορα ερωτευμένος με τη Μαργαρίτα Γκωτιέ, πανέμορφη εταίρα της παρισινής υψηλής κοινωνίας. Παρά τις απιστίες της, ο Αρμάν θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει την καρδιά της και θα προσπαθήσει να την πείσει να εγκαταλείψει την άστατη ζωή της…

«Η κυρία με τις καμέλιες» («The Lady of the Camellias»)
Μπαλέτο με πρόλογο και τρεις πράξεις
Διάρκεια: 3 ώρες και 5 λεπτά (με διάλειμμα)

Μουσική: Frédéric Chopin
Χορογραφία: John Neumeier βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Δουμά υιού

Διανομή: Svetlana Zakharova (Μαργαρίτα Γκωτιέ), Edvin Revazov (Αρμάνδος Ντυβάλ), Anna Tikhomirova (Μανόν Λεσκώ), Semyon Chudin (Ντε Γκριέ), Kristina Kretova (Πρυντάνς Ντυβερνουά), Mikhail Lobukhin (Γκαστόν Ριε), Anna Antropova (Νανίνα), Andrei Merkuriev (κύριος Ντυβάλ), Daria Khokhlova (Ολυμπία)

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

Η κυρία με τις καμέλιες, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ώρα 18:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 15 € (γενική είσοδος). Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, megaron.gr, καταστήματα Public