ΤΕΧΝΗ

Εργαστήρια Comics για ενήλικες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Δημοσίευση 15 Ιανουαρίου 2018, 18:55 / Ανανεώθηκε 16 Ιανουαρίου 2018, 18:32
Εργαστήρια Comics για ενήλικες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Facebook Twitter Whatsapp

Το μουσείο και η Comicdom παρουσιάζουν μια νέα σειρά βιωματικών εργαστηρίων με θέμα «Μαθαίνω με Comics»

Για εσάς που δεν υιοθετείτε την άποψη πως τα κόμικς είναι μόνο για παιδιά, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με την Comicdom Press παρουσιάζουν μια νέα σειρά βιωματικών εργαστηρίων κόμικς για ενήλικες με τίτλο «Μαθαίνω με Comics». Εκπαιδευτικοί, μουσειοπαιδαγωγοί, γονείς που θέλουν να εξερευνήσουν τη γλώσσα των comics και να εξοικειωθούν με τη μεθοδολογία χρήσης τους ως ένα εργαλείο που πυροδοτεί την περιέργεια των παιδιών και καλλιεργεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους καθώς και άνθρωποι ερωτευμένοι με την Ένατη Τέχνη θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τεχνικές εικονογραφημένης αφήγησης από Φεβρουάριο μέχρι Μάιο, κάθε δύο Πέμπτες.

Τα πρώτα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου με τίτλο «Η καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα» και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου με τίτλο «Χρήμα. Σύμβολα απτά στην αρχαιότητα».

Τα θέματα των εργαστηρίων θα ανακοινώνονται για κάθε μήνα χωριστά.

Εργαστήρια Φεβρουαρίου:

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 17:00-20:00
«Η καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα»

Με αφορμή  συνήθειες και αντικείμενα από την καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα, οι συμμετέχοντες γίνονται οι ίδιοι δημιουργοί και φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες comics, αξιοποιώντας τις αφηγηματικές δυνατότητες του μέσου και τη συνθετική αναπαράσταση της πραγματικότητας στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Σημείο εστίασης αυτής της συνάντησης, αποτελεί η έρευναως βασικό στάδιο της σύνθεσης μιας ιστορίας.

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 17:00-20:00
«Χρήμα.Σύμβολα απτά στην αρχαιότητα»

Με αφορμή την έκθεση «Χρήμα. Σύμβολα απτά στην αρχαία Ελλάδα» που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το εργαστήριο πραγματεύεται την έννοια του χρήματος στην αρχαιότητα ως χρηστικό, αλλά και συμβολικό αντικείμενο. Οι συμμετέχοντες, αφού περιηγηθούν  στην έκθεση, δημιουργούν δικές τους ιστορίες, αποτυπωμένες σε μορφή comics με σημείο εκκίνησης τα εκθέματα αλλά και τις θεματικές της. Σημείο εστίασης αυτής της συνάντησης  είναι η έννοια του συμβόλου και πώς αυτό αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην οπτική επικοινωνία και αφήγηση.

Εισηγητές: Λήδα Τσενέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ComicdomPress, Βασιλεία Βαξεβάνη, Αφηγήτρια, ComicdomPress

Κόστος: 25 ευρώ για ένα εργαστήριο/ 20 ευρώ για συμμετοχή σε δύο ή περισσότερα εργαστήρια
Κρατήσεις-Πληροφορίες: τηλ. 2107239438, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-13:00
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1, Αθήνα, τηλ. 210 7228321-3