current views are: 11

22 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση12:33

ΗΡΩΝ και ENGIE «φωτίζουν» τον Καρυοθραύστη

Με το μήνυμα της ισότιμης πρόσβασης στο πολιτισμό για όλους, ο ΗΡΩΝ και το Ίδρυμα ENGIE χορηγούν την παράσταση «Καρυοθραύστης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Δημοσίευση 12:33’

Με το μήνυμα της ισότιμης πρόσβασης στο πολιτισμό για όλους, ο ΗΡΩΝ και το Ίδρυμα ENGIE χορηγούν την παράσταση «Καρυοθραύστης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ο «Καρυοθραύστης», η διαχρονική παράσταση μπαλέτου του Τσαϊκόφσκι, επέστρεψε στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε μια νέα εκδοχή προσαρμοσμένη για μικρούς θεατές (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο). Ο ΗΡΩΝ και το Ίδρυμα ENGIE, ως μεγάλοι χορηγοί, στήριξαν την παράσταση, με μήνυμα την ενίσχυση της πρόσβασης στον πολιτισμό παιδιώναπόευάλωτεςκοινωνικές ομάδες.

Σε καιρό οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ο ΗΡΩΝ και το ίδρυμα ENGIE γνωρίζουν ότι ο πολιτισμός αποτελεί εφαλτήριο κοινωνικής προόδου. Για το λόγο αυτό, υποστηρίζουν την ανάγκη για ισότιμη πρόσβαση όλων των κοινωνικών ομάδων στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Με τη προσδοκία, λοιπόν, οι παραστάσεις του «Καρυοθραύστη» να αποτελέσουν τόπο συνάντησης μικρών θεατών από όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες, ο ΗΡΩΝ και το Ίδρυμα ENGIE στηρίξαν την παραγωγή αυτή, η οποία αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο «Καρυοθραύστης» πρωτοπαρουσιάστηκε στο αυτοκρατορικό θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης, το 1892, και έκτοτε αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα του κόσμου κι ένα από τα πιο γνωστά έργα του Τσαϊκόφσκι.Στις 13 Ιανουαρίου ανέβηκε για δέκα παραστάσεις στη νέα στέγη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την επιμέλεια χορογραφίας του Ρενάτο Τζανέλλα. Η παράσταση εισάγει του μικρούς θεατές σε ένα παραμυθένιο κόσμο με δυσδιάκριτα όρια μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας καθώς τα παιδιά παρακολουθούν την ιστορία ενηλικίωσης της Κλάρας και μαθαίνουν ότι η αγάπη υπερνικά τα εμπόδια και το φόβο. Στηρίζοντας την παράσταση «Καρυοθραύστης»ο ΗΡΩΝ και το ΊδρυμαENGIEευελπιστούν ότι παιδιά από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό και τα όνειρα.

 


σχετικα αρθρα